КОЙ ГОТВИ
Иван Ласкин е голям кулинар. Затова основно той се грижи за менюто на семейството си. Съпругата му Александра Сърчаджиева готви само когато той е на турне. За празниците Ласкин ще заложи на класиката, въпреки че умее да приготвя всякакви основни ястия с месо. "Ще направя свинско със зеле. Задушавам и риба с босилек. Но питка за Бъдни вечер не месим, предпочитаме да купим готова", разказа актьорът пред "24 часа".
ПРОДУКТИ
Свинско месо (шол, но по възможност от домашно гледано прасе), кисело зеле и малко от армеята, черен пипер и бахар на вкус, морков, дафинов лист, олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Запържваме нарязаното на порции свинско. Добавяме нарязаното зеле и моркова и отново запържваме.
Прехвърляме ястието в тава, слагаме подправките и заливаме с малко армея и олио.
Печем ястието на бавен огън.
* За да стане вкусно, важно е крайчетата на зелето да загорят лекичко.
Коментари (0)
Вашият коментар