ПРОДУКТИ
Плешка или бут - голямо парче свинско месо, но с дебелата кожа, малко вода, 1-2 кисели ябълки, 2 ч.л. захар, малко брашно или сос "Грейви" на гранули - все още го няма в България, продава се по магазините в Англия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намазваме месото с мазнина, сипваме малко вода в тавата и печем на 200 градуса около 3 ч. От време на време доливаме вода, след като изври. Кожата на месото трябва да се препече хубаво - да стане много твърда и да се начупва. Така ще се топи в устата. От хрупкавината на кожата идва името на рецептата - Краклин (от англ. crack - чупя, хрупам).
Задушваме настърганите ябълки във вода, а накрая добавяме и захарта. Не бива да става като сладко, но плодът трябва да омекне напълно. Накрая на печенето добавяме още малко вода в тавата - трябва да е към 2 пръста. В нея сипваме гранулите "Грейви" или сгъстяваме с малко брашно.
Поднасяме месото, залято с ябълковия сос и "Грейви" и топка пюре.
Коментари (0)
Вашият коментар