Създадоха шоколад, който не се топи на горещо

<span class="srcRef">Източник: <a href="http://www.shutterstock.com/" target="_blank" rel="nofollow">Shutterstock.com</a></span>

Създадоха шоколад, който не се топи на горещината. След години изследвания ученият Фредерик Дипере и екипът му вече са готови да започнат продажбата на сладкото изкушение, което се топи в устата, а не в ръцете.

Иновационният шоколад може да остава в твърдо състояние и на 38-градусова жега, уточнява БГНЕС. Той трябвало да побърза, защото много от конкурентите работят по подобни проекти. Индустрията се стреми да намери начин да отключи потенциални печалби за милиарди в страни с по-топъл климат.

"Мислех си, че ако искаме да изведем даден продукт в страни като Китай и Индия, трябва да променим нещо", казва Дипере, който ръководи научните изследвания на един от най-големите производители на шоколад в света "Barry Callebaut", пише "Блумбърг".

Пазарът на шоколад в Азиатско-тихоокеанския регион, Латинска Америка, Близкия Изток и Африка ще нарасне с повече от 50 на сто до 48 милиарда щатски долара до 2019 г., в сравнение с 15 на сто разширение до 74 милиарда щатски долара в Западна Европа и Северна Америка, прогнозира "Euromonitor".

В пет до десет години топлоустойчивият шоколад ще бъде по-важен от традиционния шоколад в Близкия Изток и Африка, тъй като те не разполагат с необходимия климат, за да го запазят в нормално, неразтопено състояние.

От компанията твърдят, че може да започнат да продават продукти, които се топят при 37,8 градуса и имат текстурата на класически шоколад в рамките на две години.

Пътят към по-трайните шоколади е започнал преди десетилетия. От 1970 г. има повече от 90 патента, свързани с темата, като половината от тях са в последните 20 години.Създадоха шоколад, който не се топи на горещината. След години изследвания ученият Фредерик Дипере и екипът му вече са готови да започнат продажбата на сладкото изкушение, което се топи в устата, а не в ръцете.

Иновационният шоколад може да остава в твърдо състояние и на 38-градусова жега, уточнява БГНЕС. Той трябвало да побърза, защото много от конкурентите работят по подобни проекти. Индустрията се стреми да намери начин да отключи потенциални печалби за милиарди в страни с по-топъл климат.

"Мислех си, че ако искаме да изведем даден продукт в страни като Китай и Индия, трябва да променим нещо", казва Дипере, който ръководи научните изследвания на един от най-големите производители на шоколад в света "Barry Callebaut", пише "Блумбърг".

Пазарът на шоколад в Азиатско-тихоокеанския регион, Латинска Америка, Близкия Изток и Африка ще нарасне с повече от 50 на сто до 48 милиарда щатски долара до 2019 г., в сравнение с 15 на сто разширение до 74 милиарда щатски долара в Западна Европа и Северна Америка, прогнозира "Euromonitor".

В пет до десет години топлоустойчивият шоколад ще бъде по-важен от традиционния шоколад в Близкия Изток и Африка, тъй като те не разполагат с необходимия климат, за да го запазят в нормално, неразтопено състояние.

От компанията твърдят, че може да започнат да продават продукти, които се топят при 37,8 градуса и имат текстурата на класически шоколад в рамките на две години.

Пътят към по-трайните шоколади е започнал преди десетилетия. От 1970 г. има повече от 90 патента, свързани с темата, като половината от тях са в последните 20 години.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лусил Бол – царицата на комедията, която проправи път за жените в шоубизнеса
Пари Сен Жермен ще плати на Мбапе 55 милиона евро
Ефикасен домашен сироп при кашлица
В България най-младата баба е на 28 години, а най-младата майка – на 11
Защо Виктория Бекъм и Меган Маркъл вече не си говорят

Напишете дума/думи за търсене