Чихуахуа- малкият-голям любимец

Чихуахуа е най-малката порода кучета в света. Това са животни, които обичат да дават и получават внимание, енергични, любящи, интелигентни и сладки...

Породата произхожда от щата Чихуахуа в Мексико, от където произлиза и името и. Призната е едва през 1850 година, а днес е широко разпространена в цял свят.

Много известни личности са запленени от чара на тези кученца - в Холивуд Чихуахуа е не просто домашен любимец, а и моден аксесоар. Съществуват два вида Чихуахуа - дългокосместо и късокосместо. Освен със сладката си муцунка и малките си размери (13-20 см. височина и 1-2.5 кг), "звездното куче" се отличава с тъмни изцъклени очи, големи уши и дълга, извита нагоре опашка.

Относно козината представителите на тази порода могат да се похвалят с разнообразие от разцветки - от бяла, черна и сива до сиво/синя и шоколадова. За радост на стопаните си Чихуахуа живеят дълго - около 15-18 години. Характерът им е благ и много рядко се срещат признаци на агресия. Кучетата от тази порода са игриви, любвеобилни и изключително привързани към стопаните си.

Обичат да са център на внимание и са склонни да проявяват ревност. Заради сладката си външност и лекия си характер, мъниците си спечелват все повече фенове. Някои от звездите, които се любуват на Чихуахуа в дома (чантата) си са Бритни Спиърс, Парис Хилтън, Хилари Дъф и Рийз Уиндърспун. 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене