Храни, които се грижат за анемията и кръвното

Някои храни се съчетават перфектно не само по вкус, но когато не приемат заедно, стават по-хранителни и по-здравословни.

засищат глада
Киселото мляко е богато на протеини, а пълнозърнестата закуска -
на фибри. Тази комбинация намалява скоростта, с която храната напуска стомаха, и забавя абсорбирането на захарта в кръвта, така че вие дълго време се чувствате сити.

предпазват от анемия
Яйцата снабдяват организма с желязо, а то предпазва от анемия, от която страдат около 40% от младите жени. Анемията предизвиква умора, слаба концентрация, задъхване. Но тялото има нужда от помощ, за да абсорбира желязото. Голямото количество витамин С, което се съдържа в портокаловия сок, помага на организма да абсорбира 2 или 3 пъти повече желязо от яйцата.

понижават кръвното налягане
Бананите съдържат малко натрий и много калий и са чудесно средство за намаляване на кръвното налягане. Но клинично изпитване доказва, че при хора, които консумират 8-10 порции плодове и зеленчуци всеки ден, кръвното се снижава по-бързо, особено ако към тях се добавят нискомаслени млечни продукти като нискомаслен яйчен крем.

целия текст четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Сънищата предсказват, ако ги чуем
От българския мъж по-жестоки са гърци, испанци и италианци
Ева Лонгория разкри тайната на щастливия брак
Ед Шийрън се извини на мениджъра на Манчестър
Бързи канелени кифлички (без втасване)

Напишете дума/думи за търсене