богато на ниацин
лесно
6 порции
30 мин
За 1 порция:
152 ккал
мазнини 5,3 г
холестерол 72 мг
въглехидрати 8 г
протеини 17,2 г
необходими продукти:
6 долни пилешки бутчета
50 г галета
1 с.л. брашно
1 с.л. зеленчукова подправка
1/2 ч.л. черен пипер
сол на вкус
1 яйце
50 мл мляко
олио или зехтин
начин на приготвяне:
1 Сложете олиото или зехтина в тиган с незалепващо покритие на висока степен на котлона. Разбийте яйцето в малка купа и добавете млякото. Смесете в плитък съд галетата, брашното, зеленчуковата подправка, черния пипер и сол на вкус и разбъркайте до смесване на съставките.
2 Сложете пилешките бутчета в тигана да се задушат под капак за около 10-15 мин. Обръщайте ги периодично от всички страни. Извадете ги, щом се зачервят и ги сложете да се изцедят върху кухненска хартия. Потопете ги едно по едно в яйцето, а след това ги оваляйте в галетата и ги върнете отново в тигана на котлона. Обръщайте ги периодично до зачервяване. Изцедете ги отново върху кухненска хартия преди да ги сервирате.
За по-дебела коричка на бутчетата повторете процедурата с потапянето в разбитото яйце и в галетата два пъти.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар