Подарете си прекрасни мигове в кухнята с интересните кулинарни издания от тази есен.
„Рецепти от ресторанта на Гордън Рамзи“ предлага сто идеи за невероятни ястия от световноизвестния готвач. Може би искате да впечатлите близки и приятели с изискан неделен обяд или просто търсите свежи идеи за вечеря през работните дни? Или пък обичате да готвите и желаете да подобрите кулинарните си умения? В тази книга Гордън Рамзи и екипът му от професионални готвачи предлагат разнообразни идеи не само за всяко хранене през делничните дни, но и за брънч, обеди през уикенда и специални вечери. Представените рецепти от ресторанта са пригодени за домашни условия, за да се насладите на гарантирано приятен краен резултат.
„500 ястия, които децата да приготвят“ от Бевърли Глок запознава децата с основните техники на готвенето и ги учи как да приготвят ястия за всякакви случаи – от бързи и вкусни закуски до впечатляващи вечери, от лесни печива до специални изкушения за празници. Бевърли Глок е експерт по семейно готвене, кулинарен автор и водещ. Нейната страст е да окуражава децата и семействата да готвят, да проучва различни продукти и да разкрива историите и легендите за храната, която ядем всеки ден. С малко помощ от възрастен децата могат да приготвят питателни и полезни ястия веднага щом израснат достатъчно, за да достигат кухненския плот и да държат лъжица. Тази цялостна колекция съдържа 500 лесни и вкусни рецепти, които ще се превърнат в истински хит не само за децата, но и за цялото семейство!
„Да сготвим нещо вкусно! Първи стъпки в кулинарното изкуство“ е идеалната книга за начинаещи готвачи от всички възрасти. Тя предлага повече от 150 рецепти за всевъзможни ястия - от сандвичи и кексове, от салати до ризото и агнешки тажин. Указанията са ясни и лесни и всяка стъпка е илюстрирана. Ще намерите съвети за подготовката на продуктите, идеи за различни варианти на рецептите и избягване на алергените.
„Голям кулинарен речник“ от Александър Дюма
Александър Дюма не е само „Тримата мускетари“ и „Граф Монте Кристо“. Той е бащата на легендарната френска кухня. За първи път на български излиза венецът на неговия живот – готварската библия „Голям кулинарен речник“. Обемистият труд е плод на няколко десетилетия събирачество, както и на безброй трапези с изобилие от кулинарни изкушения и куриозни случки с най-известните личности на XIX век. Много герои от романите му са кръстени на знайни и незнайни майстори на черпака, с което Дюма е искал да им се отблагодари за гастрономичните пиршества, на които е присъствал като съучастник и главен консуматор. Между книгите и пътешествията си той събира и съставя несравними рецепти за крале и плебеи, за мускетари и техните слуги. Вкусният шедьовър на Дюма е наръчникът на всички знаменити шеф-готвачи от новото време.
Коментари (0)
Вашият коментар