През последните години все повече семейства се ориентират не само към здравословното хранене, но и към естествените начини за боядисване на яйцата. Тоест връщаме се към това, което са правили нашите баби и прабаби. Какви са основните правила за боядисване на яйца с естествени бои:
Има два варианта: да сварите яйцата заедно с оцветителите, или да ги сварите първо и след това да ги оцветявате. В първия вариант цветовете стават по-наситени, но не и равномерни. Опитайте и по двата начина и открийте този, който ви допада повече.
Яйцата трябва да са с бели черупки, защото естествените оцветители не са така ярки и агресивни като изкуствените и върху жълти черупки почти няма да личат.
Ето и с какво може да постигнете отделните цветове:
Червено: цвекло от консерви, червени боровинки, сварени обелки от червен лук
Зелено: сварен спанак или комбинация от спанак, боровинки и куркума
Жълто: варени кори от лимон и портокал, варени листа от морков, варени семена от целина, зелен чай, стрита куркума
Коментари (0)
Вашият коментар