Еликсирът хималайска сол

снимка: Pixabay

Казват, че твърде много сол не е полезно за здравето. Въпреки че организмът ни се нуждае от натрий, хранителен режим, в който се съдържа повече сол, може да навреди на сърцето, мозъка и костите. Ако все не може да се ограничите в употребата на тази подправка, то поне заложете на хималайската й разновидност. Хем полезно, хем вкусно.

По-добри показатели

Хималайската розова сол съдържа повече от 80 минерала и елементи – 85.62% натриев хлорид и 14.38% микс от сулфат, магнезий, калций, калий, бикарбонат, бромид, борат, стронций и флуорид.

Подобрява храносмилането

Подпомага способността на стомашно-чревния тракт да усвоява по-добре нутриентите. Благодарение на хималайската сол се чувстваме и по-малко гладни.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лусил Бол – царицата на комедията, която проправи път за жените в шоубизнеса
Пари Сен Жермен ще плати на Мбапе 55 милиона евро
Ефикасен домашен сироп при кашлица
В България най-младата баба е на 28 години, а най-младата майка – на 11
Защо Виктория Бекъм и Меган Маркъл вече не си говорят

Напишете дума/думи за търсене