Казват, че твърде много сол не е полезно за здравето. Въпреки че организмът ни се нуждае от натрий, хранителен режим, в който се съдържа повече сол, може да навреди на сърцето, мозъка и костите. Ако все не може да се ограничите в употребата на тази подправка, то поне заложете на хималайската й разновидност. Хем полезно, хем вкусно.
По-добри показатели
Хималайската розова сол съдържа повече от 80 минерала и елементи – 85.62% натриев хлорид и 14.38% микс от сулфат, магнезий, калций, калий, бикарбонат, бромид, борат, стронций и флуорид.
Подобрява храносмилането
Подпомага способността на стомашно-чревния тракт да усвоява по-добре нутриентите. Благодарение на хималайската сол се чувстваме и по-малко гладни.
Коментари (0)
Вашият коментар