Канадски експерти доказаха, че кафето може да предотврати три опасни за живота болести. Ароматната напитка притежава тези свойства поради съдържащите се в състава й антиоксиданти.
След изпичане, в зърната на кафето се увеличава концентрацията на антиоксидантите. В зелените зърна също има голямо количество от полезните вещества, но след изпичане нивото им се вдига значително.
Антиоксидантите защитават клетките организма от негативните фактори, които предизвикват редица заболявания. А кафето се явява надежда профилактика срещу диабет, цироза и сърдечносъдови болести, твърдят експертите.
Наскоро беше доказано още, че консумацията на кафе забавя развитието на хепатит С и предотвратява увреждането на бъбреците, предизвикани от тази болест.
Коментари (0)
Вашият коментар