Разработиха метод за откриване на токсин в ядки и млечни продукти

Учени от Русия са разработили прост, чувствителен и бърз метод за определяне на съдържанието на токсичното вещество афлатоксин-В1 в ядките и млечните продукти

Учени от Русия са разработили прост, чувствителен и бърз метод за определяне на съдържанието на токсичното вещество афлатоксин-В1 в ядките и млечните продукти, съобщава РИА Новости.

Разработеният от специалистите метод осигурява най-точната проверка на безопасността на храните.

Въпросното отровно вещество представлява химично съединение, което, прието в големи количества, може да предизвика смърт при хора и животни, напомнят учените.

Токсинът е в състояние да причини злокачествени тумори, цироза на черния дроб, а също така значително да понижи имунитета. При тежко отравяне с афлатоксин-В1 при пациентите се наблюдават мозъчен оток и чернодробна недостатъчност, което често води до фатален изход, посочва БТА.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Как да си направим джинджифилова къщичка за Коледа
Вчера легендарната Тина Търнър щеше да навърши 85 години (Видео)
Страстната любов и бракът са две различни неща
Шест храни, които ускоряват стареенето
Кание Уест крои гол ритуал за годишнина от сватбата си с Бианка Ченсори, поканена е и Ким Кардашиян

Напишете дума/думи за търсене