В топ 20 влизат и български автори - Ивинела Самуилова с три книги и Неда Антонова с роман за Паисий
Българинът цени бабината трапеза доказва ново издание на "И замириса на бабини гозби и спомени"
Макар че 2020 година не беше лека, издателска къща “Хермес” продължи да предлага интересни нови заглавия от български и чужди автори.
Вярваме, че сега книгите са ни по-нужни отвсякога за да използваме пълноценно времето у дома, да осигурим полезни занимания за децата, да потърсим утеха или да се вдъхновим за първата крачка към едно ново начало. В края на 2020 г. по традиция споделяме с вас кои бяха най-търсените книги на ИК “Хермес”.
За трета поредна година “Тънкото изкуство да не ти пука” е безапелационният фаворит на българските читатели. Марк Менсън заема и второто място в годишната ни класация с новата си книга “Всичко е прецакано. Книга за надеждата”, която се оказа в неочакван синхрон с изтичащата година. Веднага след него се нареждат последните романи от Джени Хейл и Джоджо Мойс. Не е изненадващо и присъствието на знаковите автори на издателството като Антъни Уилям, Даниъл Силва, Сандра Браун, Жозе Родригеш душ Сантуш, Майк Викинг.
От българските писатели в топ 20 (виж по-долу) ще откриете три книги от Ивинела Самуилова, както и новия роман от Неда Антонова - заглавия, посветени на българските традиции, обичаи или история.
Второ издание на най-вкусната
кулинарна книга с бабини гозби
“И замириса на бабини гозби и спомени” (ИК “Хермес”) от Ивинела Самуилова и Илиана Николова вече има втори тираж! Това е единствено у нас кулинарно издание, събрало автентични готварски рецепти от нашите баби и съкровени истории за тях. Съставител на сборника е Ивинела Самуилова, автор на романа “Бабо, разкажи ми спомен”, в сътрудничество с Илиана Николова от “вкусния” блог “Щъркелово гнездо”.
Когато кани читателите си да ѝ изпратят рецепти за любими бабини гозби, придружени със спомен, Ивинела не подозира, че резултатът ще е толкова “интересно, задушевно и полезно четиво, чиято стойност не е само силно емоционална, но и много практическа и в известен смисъл - документално ценна”. Двете подбират рецепти както за любими на всички традиционни ястия, така и за малко познати гозби, характерни за различни краища на България. Те пренасят в уюта на бабиния дом в градове, села и махали, а споделените истории ще ви затрогнат. Ще възкресите собствените си спомени за неустоимите вкус и ухание на любимите бабини гозби и може би ще се изкушите да разнообразите и обогатите семейната трапеза с предложеното в книгата родно и емоционално скъпо кулинарно наследство.
Ивинела Самуилова е един от най-популярните и обичани съвременни български писатели. Всяка нейна книга е отличена с най-важната от всички награди - любовта и признанието на читателите.
Класациите на ИК "Хермес"
Топ 20 за 2020 година
Седмична класация
Коментари (0)
Вашият коментар