Учени обясниха как да се яде бисквита, покрита с шоколад от едната страна

Учени от Оксфордския университет определиха как да се яде бисквита, покрита от едната страна с шоколад, така че да донесе максимална наслада, съобщи в. "Дейли мейл".

Бисквитата трябва да се държи с шоколадовата страна отгоре, но преди да се хапне, е добре да бъде обърната. Така мозъкът регистрира най-добре шоколадовата глазура, а когато тя се разтопи върху езика, се увеличава до максимум "сензорното преживяване в устата", предаде БТА. 

Изследването на проф. Чарлз Спенс е с шоколадови бисквити, тип диджестив. Той препоръчва те да се взимат от пакета на стайна температура и да бъдат обърнати надолу точно преди човек да отхапе. Хапката трябва да е голяма, а шоколадът да допира езика. Ако човек си угажда сам, може да яде с отворена уста, за да чува хрупкането, което засилва вкуса. Добре е да се дъвче бавно, за да е пълно наслаждението.

Предишна анкета показа, че само 23 процента от почитателите на тези бисквити ги ядат по този начин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Емир Кустурица получи подарък от Путин и орден от руския патриарх
7 непознати, но важни факта за ноктите
Тормоз в детска градина. Възпитателка кара децата сами да се удрят
Юлиан Вергов и Моню Монев хапват шницели във Виена
Боне Крайненеца е лъмбърсексуален холивудски актьор, който оре със зайци

Напишете дума/думи за търсене