Райна Кабаиванска избра 15 певци за своя майсторски клас

РАЙНА КАБАИВАНСКА

Райна Кабаиванска избра 15 оперни певци за своя 22-и майсторски клас, съобщават от НБУ. На 8 септември започна прослушването на кандидатите. Над 60 изпълнители от цял свят демонстрираха уменията си пред оперната прима в зала "България".

В продължение на три седмици избраните млади таланти от България, Гърция, Италия, Китай, Молдова и Южна Корея ще работят върху усъвършенстване на вокална техника и актьорска интерпретация.

Кабаиванска ще избере състав за централните роли в операта "Бохеми". Спектаклите ще са през декември в Софийската опера и балет и са в рамките на проекта на НБУ - "Школата Кабаиванска на световната оперна сцена".

Майсторският клас приключва на 2 октомври с гала концерт в зала "България", със Софийската филхармония, с диригент маестро Найден Тодоров. На лауреатите, показали особено високи постижения по време на майсторския клас, ще бъдат присъдени стипендии от фонда "Райна Кабаиванска" в НБУ за обучение в Италия и България.

На 10 септември в кино "Одеон", в секцията "Арт хоризонти" на фестивала Master of Art ще бъде българската премиера на документалния филм La Scuola Kabaivanska (Школата Кабаиванска) с режисьор Найо Тицин, сценарист Петър Барбалов и продуцент д-р Георги Текев. Лентата вече беше показана на кино фестивал на Българския културен център в Рим и на Международния фестивал за документално кино в Барселона.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Галя Щърбева - първият наш журналист, когото “Нетфликс” кани да покаже свой филм
"Линкин парк" се завръща с нова вокалистка и албум (Видео)
Ашли Тийсдейл стана майка за втори път
Тези будистки принципи ще променят живота ви
Защо се разделят Стефка Берова и Йордан Марчинков

Напишете дума/думи за търсене