Предстоящите великденски празници носят усещането на уют с аромат на прясно изпечени козунаци във всяко едно българско семейство.
Вкусната обредна питка за празника може да се закупи, но истинският ѝ уникален вкус се постига само когато е приготвена у дома.
Замесването на козуначената пита на пръв поглед изглежда лесна задача, но, за да се постигне желаният резултат ни трябват добре изпитана рецепта и много любов.
Колоритната ни актриса Катето Евро, която се слави с афинитета си към кулинарията не пропусна да сподели своята любима рецепта за козунак в социалната мрежа Инстаграм.
В поста си тя е поместила снимка на рецепта със заглавие "Козунака на баба ми Александра", която е написана през май 1980 г. В нея ясно се виждат всички "тайни" съставки още от времето на баба ѝ, които гарантират безупречния вкус на козунака.
"За последен път давам рецептата за козунак и утре от 9.00 ч. по Би Ти Ви ще покажа как се прави! Разбрахте ли ме правилно?!", написа Катето Евро в социалната мрежа.
Нейните фенове не пропуснаха да напишат в коментарите, че само с прочитането на важните съставки започват да си облизват пръстите.
Коментари (0)
Вашият коментар