Сензацията “Молец”: Тайната ни е вярата и много бачкане

  • Музикалната сцена започва да излиза от пубертета на чалгаризираност и суета, казват Крис Макаров и Юли Славчев
  • Суперлативите ни смиряват. Един друг се приземяваме, ако някой си повярва
  • Перфекционисти сме за текстовете и музиката ни

Двамата се познават от деца. През 2020 г. решават да правят музика заедно като дует и се наричат “Молец”, като идеята за името всъщност идва от “молещ се човек”, което говори за споделената им вяра. Едва две години и няколко месеца по-късно след старта Кристиян Макаров и Юлиан Славчев вече са фурор.

Младите артисти не дадоха шанс на конкуренцията на Наградите на БГ Радио тази година и си тръгнаха с призовете за дует, дебют, видеоклип и текст. Очакван успех за групата, след като още миналото лято тяхната песен

“7 дни” се превърна в нещо като заклинание, което хипнотизира много хора и всички започнаха да говорят за тях. Последното им парче “Цялото време” върви в същата посока, а Крис и Юли това лято ще дадат на феновете си в специално турне за новия им албум много нови песни, които няма как да бъдат закупени или слушани по друг начин.

Каква е тяхната тайна, музикантите разкриват в интервю за “24 часа-168 истории”.

- Очаквахте ли триумфа си на музикалните награди на БГ Радио, тъй като спокойно може да се каже, че беше ясен?

Кристиян Макаров: Може би ще се учудите, но ние продължаваме да се изненадваме на огромната подкрепа, която получаваме.

Юлиан Славчев: Благодарни сме на всички, които оценяват нещата, които правим.

- 4 награди от 6 номинации за вас двамата какво означават - страхотна оценка или трябваше да е 6 от 6?

Крис: За нас е изключително ценно, че хората усещат толкова силно нещата, които правим, и този успех единствено ни дава възможността да продължаваме да пишем песни и ни мотивира да се стремим да надскачаме всяка предишна.

Юли: Ако съизмеряваме нашия успех по някакъв начин, то той е чрез разговорите с хора след концерта, техните истории - откъде идват, как са стигнали до концерта и до нашата музика изобщо.

- Музикална сензация, откровение и много други суперлативи вече придружават споменаването на група "Молец". Мотивират ли ви, или ви притесняват комплиментите по ваш адрес?

Крис: Тук може би правилната дума е “смиряват”. Колкото по-голямо става цялото нещо, си даваме сметка, че сами със собствените си човешки усилия няма как да постигнем такъв резултат. Можем да сме само благодарни на екипа, с който работим, на семействата и приятелите ни и на Божията ръка в цялото нещо.

- Кой от двамата пръв даде идеята да се съберете и да създавате заедно?

Юли: Целият процес се случи много органично. Ние дори преди “Молец” често се събирахме да свирим, да си показваме неща, които сме написали, и музика, която сме открили. Това просто беше естественото продължение на нещата. И двамата винаги сме искали да правим музика, един ден събрахме смелостта да го направим.

- На кого от двамата и как му хрумна името “Молец”? Доста хора първоначално смятат, че името идва от насекомото вместо от вашата идея за молещ се човек.

Крис: Юлката, четейки старата книга, получи това прозрение. Избрахме това име заради неговата многослойност, която се опитваме да вкараме във всеки един аспект от творчеството си.

- Каква вяра споделяте за бъдещето на музиката у нас?

Крис: Смятаме, че музикалната сцена, изглежда, започва да си излиза от пубертета на чалгаризираност и суета и сякаш започва да узрява. Хората все повече търсят дълбочина и плътност и усещат кога нещо е направено със сърце и кога просто е направено.

Юли: Надяваме се, че всичко, което правим, би оставило отпечатък и у следващия - този, който може би все още не знае, че някой ден ще посвети живота си на музиката.

Каква е тайната им за успеха четете - ТУК!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
И прабабата на Камила била любовница на крал
Любовта на Ивет и Симоне - кой пръв спаси другия
Места на планетата, забранени за посещение
Жените си падат по мъже с красавици
Пълнолуние и частично лунно затъмнение в Риби

Напишете дума/думи за търсене