Резиденцията на Силвио Берлускони в Милано става музей?

Берлускони с кучетата си. СНИМКИ Инстаграм Силвио Берлускони

Вила „Сан Мартино” в Аркоре, до Милано, където до последно живя Силвио Берлускони преди приемането си в болницата, по всяка вероятност ще се превърне в музей. Според в.”Месаджеро” такова е желанието на семейството на бившия премиер, който почина на 12 юни на 86-годишна възраст в клиниката „Сан Рафаеле”.

Идеята да бъде създадена фондация на името на милиардера, и музей, в който да се проследи историята му, се очертава все по-ясно във фамилията на основателя на „Форца Италия”. 

Тя се поддържа особено силно от големия му син Пиерсилвио, който управлява фамилната империя „Медиасет”.

Ръководството на партията посрещнало с ентусиазъм проекта за създаването на тематичен парк, фондация и музей, които да поддържат жива паметта за Берлускони.

Реализирането на идеята се нуждае от време, но по всяка вероятност за тази цел ще послужи вила „Сан Мартино”, която беше основната резиденция на бившия премиер.

В имението на къщата се намира семейната гробница с урните с праха на Силвио Берлускони и на родителите му Луиджи и Роза.

Това на практика превръща имението в непродаваемо на пазара на имоти и най-подходящата му дестинация е превръщането му в музей. Предвижда се създаването на научен комитет, съставен от историци, който да бъде начело на фондацията. Тя може да се окаже нещо като по-разширена формация на тази на името на Луиджи Берлускони, бащата на милиардера. Тя се намира в Милано и беше основана навремето от самия политик.

Бъдещите посетители на музея на Силвио Берлускони сигурно ще могат да разгледат и колекцията му от над 20 хиляди картини – не всички от тях имат висока художествена стойност. Много вероятно е водеща роля в бъдещата фондация на името на Берлускони да има последната жена до него – 32-годишната депутатка Марта Фашина, която той наричаше „моята съпруга”, но с която нямаше сключен брак.

Предполага се, че за музея ще бъде възпроизведена и сцената, на която през 1994 г. е снимана речта на предприемача Берлускони, с която обяви „излизането си на терена”, или влизането в политиката с партията „Форца Италия”. Тя е снимана във вила „Белведере” в Макерио.

Със сигурност ще може да се направи тур и в библиотеката на Берлускони с любимите му книги и с томовете, съдържащи всичките му речи като политик. И друг „бисер” със сигурност ще влезе в обиколката на музея – аудиозаписи на френските шансони, изпълнени от самия Берлускони.

Берлускони празнува рождения ден на любимата си Марта във вила „Сан Мартино
Берлускони празнува рождения ден на любимата си Марта във вила „Сан Мартино
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене