Повече от половината от имотите на Берлускони отиват при децата от първия му брак

Входът на вила „Сан Мартино” в Аркоре
Снимка: Уикипедия

Децата от първия брак на Силвио Берлускони – Марина и Пиер Силвио, ще контролират заедно 53 на сто от фамилната империя „Фининвест” на милиардера, стана ясно от неговото завещание. Какво ще се случи обаче с имотите, яхтите, самолетите на бившия премиер, който почина на 12 юни в Милано? Как ще бъдат разпределени и парите от личните му банкови сметки?

Според в.”Кориере дела сера” най-общо казано, имуществото на Берлускони ще се подели така - 60 на сто за двете деца от първия му брак, и 40 на сто за трите деца от втория му брак.

Приблизителната стойност на наследството на основателя на „Форца Италия” се изчислява на 4 млрд.евро.

Как ще се разпределят вилите? Най-важната е „Сан Мартино” в Аркоре, до Монца, с площ от 3500 кв.м, и вила „Чертоза” в Сардиния, станала прословута с т.нар. бунга-бунга вечеринки. Според последните анализи имението в Сардиния, в което при бившия премиер са гостували десетки чужди министри и държавници, в това число и Путин, се оценява на 259 млн.евро. Според коментаторите тази вила може би ще бъде продадена в бъдеще. Това обаче няма да се случи с къщата в Аркоре, където до последно живя Берлускони, тъй като в нейния мавзолей се намират урните с праха на милиардера и на неговите родители и сестра му. Не съществува проблем как тези имоти и другите луксозни вили, плюс 116-те гаража в квартала „Милано2”, да бъдат разделени. Това е така, защото всички тези имения са част от холдинга за недвижимо имущество ”Долчеградо” .

Така голямата дъщеря Марина и големият син Пиер Силвио ще получат по 30 на сто, или общо 60 на сто, а останалите 40 на сто ще се поделят между Барбара, Елеонора и Луиджи. С други думи, всяко от децата от втория брак ще се сдобие с 13,3 на сто.

Извън тези имоти, регистрирани в холдинга, остават 4 имота, водили се лично на името на Берлускони - те са на обща стойност близо 700 млн.евро. Що се отнася до яхтите и самолетите на бившия премиер, те ще се ползват според споразумение между децата му. В последната данъчна декларация той е обявил собствеността си над 3 яхти. Чрез фирмата „Алба Сервици Аеротраспорти” пък е имал на разположение един Hawker 4000, един Gulfstream VI-Deas, един Hawker 750 и един Hawker 800.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене