Нямало нарушения при заснемането на клипа на Андреа, сниман на гроба на Вазов

Андреа в новия си клип, заснет на гроба на Иван Вазов
Снимка: Инстаграм

Министерството на културата не установи нарушение в това, че попфолк певицата Андреа е заснела видеоклип на гроба на Иван Вазов.Това обявиха от главна дирекция „Инспекторат за опазване на културното наследство“ към Министерство на културата.

Певицата заяви, че песента е посветена на нейната прабаба, която била близка с Вазов, съобщи NOVA.

От министерството посочват, че в резултат на направената проверка, на основание чл. 192, ал. 1, т. 1 от Закона за културното наследство, не е установено нарушение на разпоредбите на ЗКН на територията на гроба на Иван Вазов, единична историческа недвижима културна ценност, с категория „национално значение“.

Наскоро Андреа пусна нова песен, чийто клип е заснет на гроба на Иван Вазов. Потребителите на социалните мрежи се възмутиха и веднага я сравниха със скандала с Рут Колева след провокативната ѝ фотосесия по боди и мрежест чорапогащник върху мемориала за Априлското въстание в Перущица.

В клипа се разиграват няколко кадъра, в един от които Андреа се е облегнала на дърво, след това отива към гроба на Иван Вазов, който е частично показан. От него се виждат засадените цветя отгоре, които Андреа леко докосва с ръка, а в следващия момент стои в гръб пред гроба на поета, намиращ се в столицата. Следва още един кадър, на който певицата плаче.

Самата Андреа отказа коментар с думите: В Кипър съм, обадете се, като се върна.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене