Милиони фенове се борят за билети за концертите на Тейлър Суифт в Азия

Тейлър Суифт 
СНИМКА: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА ТЕЙЛЪР СУИФТ В ИНСТАГРАМ

Милиони фенове се борят за билети за концертите на американската певица Тейлър Суифт в Югоизточна Азия, съобщи Ройтерс.

Единствената спирка от световното турне на поп сензацията в този регион ще бъде в Сингапур през март 2024 г., като са предвидени общо шест концерта и публика от 300 000 фенове на певицата.

И все пак много от почитателите на Суифт в Югоизточна Азия не успяха да закупят билети, отчасти в резултат на нарастналия интерес към концерти и развлечения след периода на пандемия. Търсенето доведе до покачване на цените на билетите, което някои икономисти нарекоха „Суифтфлация“.

Собствениците на определен вид кредитни карти получиха преференциален достъп до билетите, което доведе до 45% скок в ежедневните заявления за кредитни карти в Сингапур, Тайланд, Малайзия, Индонезия и Виетнам в седмицата, в която Суифт обяви датите на концертите си, твърдят местните медии.

Индонезийката Фриски Риана се е присъединила към виртуалните опашки от милиони фенове, като дори е взела назаем кредитната карта на свой приятел, за да се опита да се добере до билети.

„Чаках три часа, но не успях да взема билет“, каза тя.

Часове след приключването на периода за предварителни продажби, рекламодателите вдигнаха цените на билетите от 358 сингапурски долара (около 264 щатски долара) до най-малко 1000 сингапурски долара.

През месец юни британската група „Колдплей“ също предизвика подобно търсене на билети за своите концерти, казаха организаторите от „ЛайвНейшън Снигапур“. Групата добави три допълнителни концерта в Сингапур, въпреки че вече й предстои да изнесе по един концерт в Джакарта, Банкок, Манила и Куала Лумпур през следващите месеци.

На фона на ситуацията с билетите за концертите на Суифт тази седмица, водещият кандидат за министър-председател на Тайланд – Пита Лимджароенрат, помоли певицата да посети също град Банкок, в който тя отмени свой концерт през 2014 г. заради преврат, предаде БТА.

„Елате и аз ще пея „Lavender Haze“ с Вас!“ написа той в Туитър, препращайки към песен от най-новия албум на американската звезда.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене