След 30 г. и 3 деца Карла и Кубрат отново си казаха "Да" (Обзор, снимки)

Две торти във формата на първите букви от имената си разрязаха Кубрат и Карла на тържеството за 30-годишнината от сватбата си.
СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ НА КАРЛА РОЙО-ВИЯНОВА

Целите в бяло и сред приятели княз Панагюрски и съпругата му отпразнуваха своята перлена сватба

30 години, след като си казаха за първи път “Да”, и с три пораснали прекрасни момчета до себе си княз Кубрат и княгиня Карла подновиха сватбения си обет в присъствието на свещеник и целите в бяло. Третият син на цар Симеон II и царица Маргарита и съпругата му празнуваха своята перлена сватба с роднините и най-близките си приятели в Испания.

“Трябва да празнуваме всеки ден. 30 години заедно и едно голямо семейство, дори повече. Три прекрасни деца. И продължаваме заедно с най-невероятните приятели, които мога да си представя. 30 години с любовта на живота ми са минали като всички хубави неща. Не всичко беше лесно, но в трудностите се доказва истинската любов. Истински ден на щастие”, написа след това княгиня Карла в профила си в Инстаграм. И публикува снимки от градинското парти.

В присъствието на синовете си Карла и Кубрат застанаха пред свещеник, за да подновят обета си.
СНИМКА: ИНСТАГРАМ НА КАРЛА РАЙО-ВИЯНОВА
В присъствието на синовете си Карла и Кубрат застанаха пред свещеник, за да подновят обета си. СНИМКА: ИНСТАГРАМ НА КАРЛА РАЙО-ВИЯНОВА

Карла Ройо-Виянова се омъжва за Кубрат Панагюрски на 2 юли 1993 г. след 7-годишна връзка. Венчавката им е в кралския манастир “Енкарнасион”.

На сватбата им е и настоящият испански крал Фелипе

Той е приятел и с двамата - с Карла от университета, където учат право, а с Кубрат покрай бащите си - крал Хуан-Карлос и цар Симеон са много близки.

Въпреки че е завършила право, княгиня Карла не практикува. Тази професия не се оказва по сърце на емоционалната испанка и тя завършва и курс по модерно изкуство в Лондон. Кариерата си започва като декоратор в текстилна фирма, а впоследствие с нейна приятелка създават и дизайнерско студио. Работила е и в сферата на комуникациите в частни фирми. Повече от 10 г. е редовен сътрудник в някои от най-известните лайфстайл списания, сред които “Ел”, “Мари Клер”, “Ола” и др., както и в испански радиостанции. Днес има издадени няколко книги.

Кубрат, Карла и тримата им синове - Мирко, Тирсо и Лукас (от ляво на дясно).
СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ НА КАРЛА РОЙО-ВИЯНОВА
Кубрат, Карла и тримата им синове - Мирко, Тирсо и Лукас (от ляво на дясно). СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ НА КАРЛА РОЙО-ВИЯНОВА

В последните години Карла популяризира пред света българската роза и нейните уникални качества. Тя създаде своя марка козметика на основата на ароматното цвете - Carla Bulgarian Roses Beauty. А през 2011 г. взе награда “Жена предприемач” на Испания.

С годините в нейна мисия се превръща и популяризирането на България пред испанците и пред света. А от 2016 г. има и туристическа фирма с основна дестинация България, която дори носи името Carla Bulgaria Travel. Княгинята обича да пътешества, има тематичен блог “Пътувай с Карла”, както и кулинарен такъв.

Карла с дизайнера на булчинската си рокля Лоренцо Каприле.
СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ НА КАРЛА РОЙО-ВИЯНОВА
Карла с дизайнера на булчинската си рокля Лоренцо Каприле. СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ НА КАРЛА РОЙО-ВИЯНОВА
Семейството по време на едно от пътуванията си в чужбина.
СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ НА КАРЛА РОЙО-ВИЯНОВА
Семейството по време на едно от пътуванията си в чужбина. СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ НА КАРЛА РОЙО-ВИЯНОВА

Д-р Кубрат Сакскобургготски е един от най-добрите хирурзи на Испания

През 2013 г. бе в класацията на испанското списание “Магазин” за топ 20 на хирургията в страната, наречена - “Отборът мечта”. Специалист по обща хирургия и храносмилателна система и ръководител на Отделението по хирургия и колопроктология към болницата “Сан Камило”.

За трите момчета на Карла и Кубрат, както всъщност и за повечето от 11-те царските внуци, се знае малко. Те не парадират със синята си кръв и не обичат много публичността. Двамата по-големи - Мирко и Лукас, вървят по стъпките на баща си и завършиха престижния Университет в Навара. Мирко работи като хирург в клиничната болница “Сан Карлос” в Мадрид, специализира обща и коремна хирургия. А миналата година Хипократова клетва положи и Лукас, който избра да специализира психология.

С чувство за хумор майката неведнъж е разказвала как именно заради лекаря вкъщи като ученици трите момчета никога не успявали да се “скатаят” от училище, като нагреят термометъра и имитират болест. Баща им винаги ги хващал.

Семейната традиция на белите престилки е прекъсната от най-малкия. Тирсо, който преди месец навърши 21 г., единствен се ориентира извън медицината - учи телекомуникационно инженерство в държавния университет Universidad Autonoma в Мадрид.

Княгиня Карла е предала любовта си към България и на децата си. Семейството често прекарва част от ваканциите си у нас. Често ходят и в Рилския манастир, където е гробът на цар Борис III.

С България семейството свързва и любимата си супа - таратор. Традиционната българска лятна супа често присъства на трапезата им, особено през лятото.

А от испанската кухня най-любима им е паелята, особено когато тя е приготвена лично от княз Кубрат. Това е традиционното им ястие в неделя, когато голямото семейство спазва традицията и се събира около масата за обяд.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене