Семейство с 4 деца пътува с магарешка каруца от Франция за Палестина, мина и през България (Снимки)

Юсуф води магарето Нина към сградата на общината. СНИМКИ: ОБЩИНА ЛОВЕЧ

Френско-палестинско семейство, което пътува с каруца за Палестина, са в Ловеч от неделя до вторник. В сряда пътешествениците ще продължат към турската граница.

Юсуф Наджмеддин и съпругата му Матилда избрали Ловеч за престой, след като търсили маршрут по картата и решили, че това е подходящо за тях място, съобщиха от пресцентъра на общината.

В Ловеч бяха положени грижи за магарето Нина - копитата му бяха прегледани от специалисти от местния зоопарк. Пътешествениците са приятно изненадани от хубавия град и от оказаното им внимание.

Каруцата на семейството предизвика интерес сред граждани и туристи. Тя е снабдена със слънчеви панели. На паркинга пред Художествената галерия „Проф Теофан Сокеров“ каруцата бе украсена с българския флаг. Гостите получиха подаръци - лакомства, дрехи с български шевици и рекламни материали. 

Юсуф Наджмеддин е на 40 г. Той е палестинец, роден в Йерихон, но има френско гражданство. Запознава се с бъдещата си съпруга - французойката Матилда, в Палестина.

Женени са от 14 години, 13 от които живеят във Франция, имат 4 деца, които също пътуват с тях. Имат и куче.  

Пътуването е започнало през август 2021 г. от Франция, като целта му е да пристигне в Палестина по суша заедно с членовете на семейството си и кучето си на каручка, теглена от магаре. Вече е прекосил Италия, Хърватска, Унгария, Румъния и преди 20 дни е пристигнал в България. После ще продължи към Турция, Сирия и през Йордания до Палестина.

Замисълът на пътуването е да възкреси палестинското страдание – животът на бежанците в изгнание. Това е обратният път на завръщането в отечеството. Същевременно семейството се запознава с различни народи, през чиито страни преминава.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене