Крисо Фараона искал да пее безплатно на бала на нарязаното момиче, но възмути с кючека “Моя страна, моя България” (Обзор)

Певецът Кристофър Галовски в кадър от видеоклипа на песента.

Кавърът на песента е мирен протест към управляващите

Моя страна, моя Германия,

моя любов, моя България,

тук ще си отгледам аз децата.

Това се пее в припева на кючек версията на песента “Моя страна, моя България” на Емил Димитров. Новият вариант е изпълняван от 28-годишния Кристофър Галовски с псевдоним Крисо Фараона и неговия бенд “Джипси фолк”. Песента, в чийто клип три момичета танцуват кючек, бързо е забелязана в социалните мрежи и предизвика вълна от неодобрение. Видеоклипът вече е изтрит от ютюб.

“Страната ми е Германия, аз живея там, отгледах си децата там, но любовта ми е България. Преди 10-15 години ни изгониха всичките, направиха ни просяци и слуги в чужди държави. Песента е направена с мирен протест срещу управляващите, за да може да ни вдигнат заплатите”, казва изпълнителят в профила си във фейсбук. По думите му това е неговото творчество и той не може да изпее песента по друг начин, защото е ром.

“Говоря от името на 3,5 млн. души, които са емигрирали. Много хора ме подкрепиха. Кой щеше да ми обърне внимание на мен, ако не бях го направил на песен?”, казва още Кристофър.

Преди да направи кавъра на песента обаче, той има няколко благотворителни каузи. 10 дни преди да пусне версията в ютюб, певецът предлага в социалните мрежи да пее безплатно на бала на Дебора от Стара Загора, която стана жертва на насилие от 26 годишния Георги, който наряза тялото ѝ с макетно ножче и острига косата ѝ.

“Ние от оркестър “Джипси фолк” изявяваме желание безплатно да свирим на бала догодина на пострадалата Дебора. Да зарадваме малко или много това момиче в тежки времена, които се случиха”, казва Кристофър във видеото във фейсбук, с което оправда защо е направил своя версия на “Моя страна, моя България”.

Кадър от видеоклипа, на който три момичета, облечени в бяла, зелена и червена рокли, танцуват кючек. 
СНИМКИ: СТОПКАДЪР
Кадър от видеоклипа, на който три момичета, облечени в бяла, зелена и червена рокли, танцуват кючек. СНИМКИ: СТОПКАДЪР
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене