Хиляди се събират на фестивал, посветен на Елвис в Германия

Елвис Пресли КАДЪР: Туитър/@ElvisPresley

Почитатели на Елвис Пресли се събират в малкия германски град Бад Наухайм, провинция Хесен, където се провежда европейски фестивал, посветен на Краля на рока, предаде ДПА.

Организаторите съобщиха, че очакват около 30 000 души да пристигнат в града през уикенда за събитието, като много от тях ще бъдат облечени в ретро костюми. Фестивалът се провежда всяка година.

Бад Наухайм се намира на около 45 км северно от Франкфурт.

В рамките на форума се провеждат базар за феновете, изложба на класически автомобили и специалната изложба "Елвис в Холивуд" със сценарии, филмови плакати и оригинални костюми от различни продукции с участието на певеца.

Повече от 1000 билета бяха продадени само в петък, казва пред ДПА Матиас Бауман, говорител на градчето, цитиран от БТА. 

Елвис Пресли живее в Бад Наухайм от октомври 1958 г. до март 1960 г., докато отбива военната си служба. По това време той вече е музикална суперзвезда и е изпратен в американска военна база в близкия град Фридберг.

В Бад Наухайм е издигната бронзова статуя на Краля на рока на пешеходен мост и са поставени табели, обозначаващи местата, свързани с престоя му там. Освен това има светофар и автобусна спирка, посветени на Елвис, отбелязва ДПА.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене