Най-накрая “кралицата на семейните драми” пристига у нас и ще раздава автографи на Алеята на книгата

Аманда Проуз  пристига у нас, за да представи романите си “Ново начало” и “Очакване” на Алеята на книгата.

Писателката Аманда Проуз ще представи хитовите си романи “Ново начало” и “Очакване” на 5 септември в София

“Ново начало” и “Очакване” са заглавията на популярните романи на писателката Аманда Проуз, която по покана на Книгоиздателска къща “Труд” ще пристигне у нас, за да представи двете излезли на български език произведения.

Тя ще гостува на Алеята на книгата в София на 5 септември, вторник, в Литературния кът от 17 ч. Наричаната от критиката “кралицата на семейната драма” ще представи двата си хитови романа, а на щанд 10 всеки изкушен от творбите на една от най-популярните писателки сега в света ще може да получи автограф.

Истории за обикновени жени и техните семейства, които намират силата, смелостта и любовта си, подложени на изпитание, както и проблеми като депресия, изневяра и др. - все теми, които вълнуват писателката в романите ѝ.

Аманда Проуз сравнява собствената си житейска история с тези, за които пише в книгите си. След като е отхвърлена от всички издатели, сама публикува дебютния си роман “Денят на мака” през 2011 г.

Днес тя е автор на цели 28 романа, 7 новели и мемоари за депресията, написани в съавторство със сина ѝ Джосая Хартли. “Дълбоко вълнуваща и емоционална, Аманда Проуз се справя с експлозивните си теми с деликатно умение”, пише “Дейли Мейл” за нея.

В романа “Ново начало”, с който Проуз дебютира на българския пазар, героинята е Нора - жена на офицер от британската армия. Двамата напускат Кипър и се местят в Англия. И докато се самосъжалява, че не следва собствените си мечти, а бракът ѝ е пред разпадане, на Нора ѝ се налага да стане настойник на 7-годишния си племенник Тед и да предложи на момчето безусловната си любов. 

“Очакване” е семейна драма с двойна времева линия – през 1984 и 2021 г. Главната героиня Беси е омъжена, с две деца, но се чувства в капан. През 1984 г. е популярно и уверено момиче, но след една вечер всичко за нея рухва. Вече на 53 г. е на път да извърши поредната срамна постъпка, докато не осъзнава, че трябва да спаси връзката си. 


  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
И прабабата на Камила била любовница на крал
Любовта на Ивет и Симоне - кой пръв спаси другия
Места на планетата, забранени за посещение
Жените си падат по мъже с красавици
Пълнолуние и частично лунно затъмнение в Риби

Напишете дума/думи за търсене