Джорджа Мелони купува нова къща с басейн за 1,1 млн.евро за семейството си

Освен премиер Мелони е и лидер на партията "Италиански братя". СНИМКА: Фейсбук Джорджа Мелони

Италианският премиер Джорджа Мелони ще се премести в нова семейна къща с басейн за 1,1 млн.евро, съобщи в.”Ил Фато куотидиано”.

Според всекидневника лидерката на партията „Италиански братя” вече е подписала предварителния документ за покупката на вилата от 350 кв.м. в южния римски квартал „Торрино”.Тя живее в него от 2017 г., след като се премести там от популярния римски район „Гарбатела”, където е прекарала детството с майка си и сестра си. Медията твърди, че през юни Мелони е продала досегашното си жилище за 650 хил.евро и че е предплатила 300 хил.за новия си дом с 15 помещения. Останалата сума щяла да плати под формата на банков заем.

В новия си имот премиерът, нейният партньор –журналистът Андреа Джамбруно, и дъщеря им Джиневра ще имат на разположение две дневни стаи от по 70 кв.м. на двата етажа.Освен това ще имат и гардеробна от 14 кв.м. и кухня от 33 кв.м.

Вилата се намира малко извън околовръстния път на Рим и ще бъде снабдена с фотоволтаична система, както и с хибридна отоплителна система от 46 киловата. Ще има и градина от 100 кв.м. с басейн 9 на 3,5 метра и с дълбочина 1,5 м. Според вестника очаква се Мелони да се премести със семейството си още в края на септември.

Премиерът декларира през 2022 г. доходи за 152 хил.евро и един апартамент в Рим, в който живее със семейството си. Тя не притежава други имоти, нито пък акции или облигации. Мелони не получава заплащане като премиер, тъй като получава депутатска заплата. Италиански закон забранява в тези случаи заемащият повече от един държавен пост да акумулира няколко заплати.

Неотдавна италианският премиер даде интервю за жълтия седмичник „Ки”, в който открехна вратата към личния си живот. Мелони каза, че през това лято е избрала да почива в Пулия след две години на непрекъсната работа. „Трябваше да се спра, защото в противен случай заради извънредната умора рискувах да загубя разсъдъка и концентрацията си. Знае се, че Пулия ми е любима, а освен това е и мост между Изтока и Запада, затова правителството я избра да домакинства срещата на високо равнище на Г-7 през 2024 г. Мелони каза, че сега трябва да се отказва от много неща и че й липсват малките ежедневни и прости неща. Затова често се налага да прави салто мортале, за да съчетае разписанието си на премиер с ролята си на майка. „Времето е най-скъпоценното нещо, с което разполагаме, затова не трябва да си позволяваме лукса да го губим”, допълни премиерът. Мелони каза, че когато може, води винаги дъщеря си Джиневра със себе си на визити, както беше и при посещението й в Белия дом през юли. „С нея до мен се чувствам по-силна”, сподели още Мелони.

Що се отнася до начина, по който релаксира, премиерът разказа, че когато може, винаги отива във фитнес залата, за да разпусне. „За жалост все още не мога да откажа цигарите. Да спра да пуша е една от следващите ми цели, така както и да започна отново да тичам”.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
И прабабата на Камила била любовница на крал
Любовта на Ивет и Симоне - кой пръв спаси другия
Места на планетата, забранени за посещение
Жените си падат по мъже с красавици
Пълнолуние и частично лунно затъмнение в Риби

Напишете дума/думи за търсене