Дони и Нети превърнаха песента си "Този филм" в спектакъл

Асен Блатечки и Нети ще са в главните роли в представлението "Този филм".

В главните роли са Асен Блатечки и самата Нети

Комедия с вкус на романс. Така Добрин Векилов-Дони описва предстоящото представление на режисьора Иван Урумов “Този филм”.

В главните роли влизат Антоанета Добрева-Нети и актьорът Асен Блатечки. Заглавието е същото като едноименната песен - емблема на дуета на сцената, но и в живота - Дони и Нети.

Блатечки избират за един от основните персонажи, защото смятат, че е “великолепен актьор”. Двамата с Дони се запознават още когато актьорът е студент в НАТФИЗ, а Векилов забелязва таланта му веднага. “Ако не се беше съгласил, най-вероятно щяхме да се откажем от начинанието”, казва Дони.

Кой е авторът обаче, ще разкрият на премиерата. За първи път у нас Нети и Блатечки ще изиграят “Този филм” през 2024-а, а уточнена дата все още няма. И все пак комедията ще има турне из Европа с премиера във Валенсия на 21 октомври и в Барселона на 22 октомври. Следват Люксембург, Дъблин и Копенхаген.

За заглавието на постановката се сеща самият Векилов заедно с Орлин Мирчев. Двамата често работят като продуцентски тандем за турнета на български театри и концерти зад граница. Но не само името на комедията има общо с песента “Този филм”, а и сюжетът ѝ. Парчето Дони и Нети пеят за първи път преди 18 г. Идеята за него се появява в главата на изпълнителя преди участие в Казанлък. Първоначално не ѝ обръща внимание, но връщайки се в София, той все пак пише текста. Истинската причина “Този филм” да се появи на бял свят обаче е Нети, която, чувайки демото, на момента усеща “мощ” в него.

Макар Дони винаги да знае коя песен ще стане хит, “Този филм” се оказва изключение. Противно на очакванията му за по-малко от месец въртене на парчето в телевизионните и радиоефири хората вече знаят текста му наизуст. А докато снимат клипа, навън е страшно студено. Дони е болен, дори е с абокат, вливат му и антибиотик. Съвсем случайно режисьорът Валери Милев открива мястото, където заснемат видеото - на лунен пейзаж в една мина до Сливница. Снимките започват още в 6,00 ч сутринта и приключват привечер, когато навън вече е тъмно. Визията си Нети измисля сама. Вкъщи намира дантела, която с лепило за мустаци, взето от театър “Българска армия” залепя за кожата си.

“Този филм” е песен, чието изпълнение и до ден днешен феновете на дуото очакват с нетърпение по време на участията му.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
И прабабата на Камила била любовница на крал
Любовта на Ивет и Симоне - кой пръв спаси другия
Места на планетата, забранени за посещение
Жените си падат по мъже с красавици
Пълнолуние и частично лунно затъмнение в Риби

Напишете дума/думи за търсене