Вижте народната обич към Силвестър Сталоун в родния град на баща му в Пулия (Видео)

КАДЪР: Фейсбук/Michele Emiliano

Силвестър Сталоун и брат му Франк станаха почетни граждани на Джоя дел Коле,общината до Бари, от която произлиза родът на баща им. Званието им беше присъдено по време на официална церемония на централния площад в градчето от неговия кмет Джовани Мастранджело. Това стана след визита на двамата братя по местата, където е живяло семейството на баща им преди да замине за Америка. Франк Сталоун също е актьор като известния си брат, но също така и музикант и автор на песни. 

„Толкова съм горд, че съм част от едни толкова хубави и силни хора. Преди 100 години дядо ми е оставил този град и ключа на бръснарския си салон. След това е имал смелостта да се отправи на дълго пътуване. Благодарение на това пътуване аз съм тук днес с моето семейство. Или както би казал Роки: Обичам ви! Продължавайте да се борите!”, извика пред тълпата от местни жители актьорът. Той отседна в луксозния курорт „Борго Еняция” заедно със съпругата си и трите си дъщери. 

На церемонията в Пулия присъстваха губернаторът Микеле Емилиано, както и шефовете на филмовата комисия на региона.

„Присъствието на Силвестър Сталоун в Джоя дел Коле , родно място на баща му, предизвиква вълнение за всички жители на градчето и на Пулия. Изследването на загубеното време е винаги едно от най-интересните и емоционални неща от живота на всеки от нас”, каза Емилиано.

„Джоя дел Коле е родният град на майка ми, затова аз, Силвестър Сталоун (на италиански – Сталоне), дължа раждането си на този прекрасен град”,каза холивудската звезда. Кметът Мастранджело похвали двамата братя, че въпреки достигането на успех в кариерата си, никога не са се отричали от произхода си от Джоя дел Коле. „Тази здрава връзка е повод за гордост на цяла Пулия и за всички емигранти, които през 30-те години на миналия век са оставили страната ни в търсене на по-добър късмет.Те са положителен пример като хора, които са постигнали слава и успех, тръгвайки от нулата”. 

Първият от рода на актьора – Силвестро Сталоне е селянин, роден през 1742 г. в Пало дел Коле. Фамилното име се предава от баща на син за шест поколения до 1946 г., когато в Ню Йорк се ражда Силвестър във вече американското семейство на италиански емигранти.

Прадядото на актьора – дърводелецът Доменико, се мести от Пало в Джоя дел Коле и едва 8-годишен губи родителите си заради епидемия от холера. Дядото на звездата е бръснар, както и баща му Франк старши. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
И прабабата на Камила била любовница на крал
Любовта на Ивет и Симоне - кой пръв спаси другия
Места на планетата, забранени за посещение
Жените си падат по мъже с красавици
Пълнолуние и частично лунно затъмнение в Риби

Напишете дума/думи за търсене