26 актьори с “Аскеер” и любима вещ в онлайн архива на Владо Карамазов (Снимки)

Владимир Карамазов държи лаптоп, на чийто екран се виждат всички актьори от проекта му.

Милена Маркова, Анастасия Лютова и Иван Радоев са част от дигиталната галерия на фотографа

Кръстю Лафазанов, Радена Вълканова, Димитър Рачков, Радост Костова, Милена Маркова и още 21 наши актьори, получили отличието “Изгряваща звезда” на престижните театрални награди “Аскеер”, влизат в дигиталния фотоархив на Владимир Карамазов, който актьорът фотограф превърна в изложба. На кадрите всеки от участниците държи скъп за него предмет, който има своята история.

В дигиталната галерия има снимки на първия актьор, спечелил наградата през 1991 г. - Лафазанов, с ролята си на Дойката в пиесата “Ромео и Жулиета”, и на всеки следващ отличен през годините артист.

Идеята на Карамазов е да представи в нова светлина познати и изгряващи лица от българската театрална сцена и да оживи интереса на публиката към театралното изкуство у нас. По проекта той работи повече от година, а изложбата прави онлайн, за да я видят хора от цялата страна. 

Радост Костова е с обувката на дъщеря си Леда, с която тя прохожда за първи път. Казва, че макар за човечеството това да е незначителна крачка, за нея, разбираемо, е цяла вселена. Актрисата получава “Аскеер” за участието си в “Госпожица Юлия” през 1993 г. 

Радост Костова
Снимки: Владимир Карамазов
Радост Костова Снимки: Владимир Карамазов

Иван Радоев позира със сабята, която прадядо му Иванчо получава като подарък от руския император Александър Втори. “Изгряваща звезда” той печели за ролята си на Йонадев в едноименната пиеса през 1996 г. 

Иван Радоев
Иван Радоев

Веселин И. Петров държи в ръце раницата на брат си Павел, който си отива преди 14 г. Обещава му, че един ден ще стане актьор, а той много ще се гордее с него. Петров взема наградата през 2018-а за превъплъщението си в героите Труфалдион и Панталоне в пиесата “Кралят Елен”. 

Веселин И. Петров
Веселин И. Петров
 

Карамазов запечатва бременната в 6-я месец актриса Василена Радева, която “държи” най-ценното - нейния трети син. Радева получава “Аскеер” за “Изгряваща звезда” за постановката Nordost (“Грозният”) през 2010-а.  

Василена Радева
Василена Радева

Актрисата Милена Маркова се снима заедно със сина си Орлин - най-голямата ѝ любов и постижение. Отличието получава за героинята си Боряна в едноименната пиеса през 2001 г. 

Милена Маркова
Милена Маркова

Анастасия Лютова е прегърнала домашния си любимец - пудела Юта, който противно на твърдението, че породата му обича водата, старателно избягва вълните и дори локвите по улицата. Също като Милена Маркова и Лютова печели наградата за ролята на Боряна, но през 2006-а. 

Анастасия Лютова
Анастасия Лютова

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене