Два велики концерта в зала 1 на НДК: “Тангра” и Маричков с Александър Петров на 25.10, Богдана и Стефан на 7.11

БОГДАНА КАРАДОЧЕВА И СТЕФАН ДИМИТРОВ

“Сигнал” и Б.Т.Р. също сред звездите на първата дата, Васил Найденов и Виктор Калев на втората

Два големи концерта с едни от най-любимите български хитове, ще съберат феновете в зала 1 на НДК. Първият е на 25 октомври - “Рок поезия - Александър Петров”, а вторият е на 7 ноември - “Безнадежден случай” на Богдана Карадочева и Стефан Димитров.

22 от вечните песни, написани от поета Александър Петров, ще звучат в изпълнение на някои от най-популярните български музиканти. На сцената на 25 октомври ще излязат “Тангра”, “Сигнал”, Б.Т.Р., “Фактор”, Кирил Маричков и Стенли, все изпълнители, работили през годините с Александър Петров, едно от знаковите имена в българската музика. Феновете ще чуят на живо “Любовта, без която не можем”, “Жулиета”, “Оловният войник”, “Безсъние”, която много хора знаят като “Дон Кихот”, “Приятели”, “Съжалявам” и т.н.

Въпреки че песните му са пълнили зали, стадиони и площади, Александър Петров прави едва за втори път такъв концерт, в който събира на едно място много музиканти само с хитове по негови стихове. Предишният беше на 15 октомври 2019 г., в препълнената зала 1 на НДК.

Сега вторият е логично продължение на всички хубави събития, които му се случиха тази година. На голям екран се появи филмът “Оловният войник”,

посветен на цялото му творчество

През май Александър Петров получи отличието на Министерството на културата “Златен век”. По време на наградите на БГ радио бе удостоен с приза “БГ вдъхновител”, “Кантус фирмус” му връчиха “Златно перо”, БНР го наградиха за открояващи се постижения.

На 7 ноември любимците на няколко поколения българи Богдана Карадочева и Стефан Димитров правят своето голямо следпандемично завръщане пред софийска публика с “Безнадежден случай”. Този концерт гостува в Пловдив на 7 август, където Античният театър се оказа твърде тесен за почитателите им. “Все пак сме софиянци и решихме да направим този концерт и в зала 1 на НДК”, каза Стефан Димитров. С тях, разбира се, ще бъде Васил Найденов, с когото, освен че ги събира сцената, ги свързва и дългогодишно приятелство. “Иване, Иване”, “Само за жени”, “Остаряваме бавно”, “Чифт обувки”, “По първи петли”, “Сбогом, моя любов” са сред хитовете, които ще чуе публиката. Богдана Карадочева

ще пее и на френски,

езикът, към който има много специално отношение. За разлика от събитието в Пловдив, в София няма да участват братя Аргирови заради неотложен ангажимент в чужбина. Но пък отново ще бъде групата “Вариант Б”, с която Богдана и Стефан правят през годините концертите си в чужбина.

В “Безнадежден случай” ще се включат също Виктор Калев, Мишо Белчев, вокалната формация “Бон-бон”, които участват в мюзикъла “Вълшебната корона” по музиката на Стефан Димитров и с либрето на Гергана Сотирова. Към тях ще се присъедини балетът на Старозагорската опера с валс от танцовата мистерия “Сънят на Пилат”, също по музика на големия композитор. Гости в концерта ще бъдат и пианистът Артур Надосян и певицата Сандра, за която Стефан Димитров обеща да напише песен. Билетите за събитието вече са пуснати в продажба.

АЛЕКСАНДЪР ПЕТРОВ
АЛЕКСАНДЪР ПЕТРОВ
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене