Кристиан Лубутен, създал най-мечтаните обувки с червена подметка, преспа в Орешака

Кристиан Лубутен (в средата) с част от персонала в хотела си в Орешак. Вляво е художникът Борис Делчев.
СНИМКА: "СТРАННОПРИЕМНИЦА"

В селото го води художникът Борис Делчев, изрисувал дома на световния дизайнер в Лисабон

Кристиан Лубутен, създал обувките мечта за всяка жена - висок ток върху червена подметка, преспа една нощ в Орешака и се зарече пак да отиде.

Световноизвестният дизайнер отива в малък семеен хотел в живописното село, прочуто с красиво изрисуваната си битова керамика и мебелите, изработвани от местни дърворезбари. Пристига заедно с приятеля си, българския художник реставратор Борис Делчев, а в хотела ги завеждат местни занаятчии керамици.

“Скромен и общителен човек, без претенции, а и ние не сме му досаждали. Говорил си е единствено с обслужващия го персонал”, обясни собственичката на хотела Стефка Павлова пред “24 часа”. Не пожела обаче да разказва повече, за да не излезе, по думите ѝ, че се възползва от славата му.

Обувка на Кристиан Лубутен
СНИМКА: СТРАНИЦА НА ДИЗАЙНЕРА ВЪВ ФЕЙСБУК
Обувка на Кристиан Лубутен СНИМКА: СТРАНИЦА НА ДИЗАЙНЕРА ВЪВ ФЕЙСБУК

Впрочем Лубутен не за първи път е в България. Миналата година пристига, за да види ателието на Делчев под моста “Чавдар” в София. Тогава купил и внушително количество троянска керамика - общо 6000 предмета, разказва художникът в свое интервю. Дизайнерът научил за българския артист от своя приятелка и преди да пристигне у нас, го кани да изрисува джунгла в къщата му в Лисабон.

Борис Делчев е известен като художника, който превръща изкуството си в бизнес на световно ниво. Реставрирал е дворци, състарява картини, декорира яхти. Сред клиентите му е и собственикът на модния бранд “Хермес”, а негови работи има и в Лувъра.

От една година Делчев възстановява старото училище в с. Рельово, за да го превърне в център за художници.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене