На Мерил Стрийп й омръзна да млъква от време на време и след 45 г. брак се раздели с Дон

През годините Мерил Стрийп и Дон Гъмър бяха смятани за една от най-стабилните двойка на

Оказа се, че от 6 години една от семейните двойки на Холивуд, давана за пример, не живее заедно

Бум на тайните звездни раздели връхлетя Холивуд. След като преди седмици Джейда Пинкет Смит разкри, че с мъжа ѝ Уил Смит, не живеят заедно от 7 години, сега и иконата на киноиндустрията Мерил Стрийп шокира феновете си с признанието, че със съпруга ѝ Дон Гъмър не са семейство от вече 6 г. И ако за фамилията Смит, които вдигнаха сватба през 1997 г., се знаеше, че винаги са имали бурен и труден брак, то Стрийп и Гъмър без съмнение имаха една от най-трайните връзки на Холивуд. Затова и мнозина не разбират решението им след 45-годишен съвместен живот.

“Дон Гъмър и Мерил Стрийп не са заедно от 6 години. Двамата винаги ще се грижат един за друг и ще се уважават, но взеха решение да се разделят”, се казва в официално изявление на двойката, която има 4 деца - Хенри, 43 г., Мейми, 40 г., Грейс, 37 г., и Луиза Джейкъбсън, на 30 г. Според различни медии звездата от “Дяволът носи Прада” е била видяна за последно заедно с мъжа си на церемонията за оскарите през 2018 г.

Още в самото начало връзката на Стрийп и Гъмър е трудна. Запознават се едва седмици, след като през 1978 г.

Мерил губи тогавашния си приятел - актьора Джон Казале,

известен с ролята на Фредо - брата на Майкъл Корлеоне, изигран от Ал Пачино в класиката “Кристникът”. Той умира от рак на белия дроб, а до последния му час до леглото му е Мерил. Съсипана, звездата от “Мама миа” се мести от общото им жилище, а брат ѝ идва да ѝ помогне с багажа, като води със себе си своя приятел Дон Гъмър. Двамата започват да си пишат писма и макар да не е готова за нова връзка, приятелка на Мерил я мотивира да прекарва време с Дон, ако го харесва. Така след 6 месеца - на 30 септември 1978 г., те се женят в градината на родителите ѝ на остров Мейсън в Кънектикът. Освен 4 деца, семейството се радва и на 5-има внуци. 

Мерил Стрийп
Мерил Стрийп

Когато се събират, Гъмър вече се е утвърдил като скулптор. Завършва училището на Музея за изящни изкуства в Бостън и по-късно получава магистърска степен от университета Йейл. Неговите мащабни абстрактни съвременни скулптури са излагани в изложби на галерии по света от 1973 г.

През годините актьорската работа на Мерил често я карала да отсъства от дома с месеци и тя неведнъж хвали човека до нея, че “винаги е щастлив да се грижи за децата”, така че звездата да се чувства “не толкова виновна”.

Въпреки че бракът на Стрийп и Гъмър продължи повече от четири десетилетия, явно не всичко е било перфектно. Стрийп неведнъж е говорила за трудния баланс между кариерата и семейния живот. През 2002 г. казва пред Vogue, че тайната на дългия ѝ брак е “Добра воля и желание да се огънеш – и

да млъкнеш от време на време”

“Няма пътна карта за това как да създадете семейство: това винаги са огромни преговори”, казва киноиконата.

През годините Гъмър минава по безброй червени килими със своята съпруга. Стрийп е известна, че чупи собствените си рекорди за най-много номинации за “Оскар” и “Златен глобус”. Двойката присъства на наградите на академията десетки пъти, започвайки още през 1980 година.

Когато Стрийп спечели втория си “Оскар” през 1983 г. за “Изборът на Софи”, тя изненадващо забравя да благодари на Гъмър. През 2012 г., докато получава “Оскар” за най-добра актриса в “Желязната лейди”, Мерил се реваншира и отправя специална похвала към съпруга си - мъжът, който ѝ е помогнал да “живее отново”.

“Първо ще благодаря на Дон, защото, когато благодарите на съпруга си в края на речта, те го изсвирват с музиката. И искам той да знае, че всичко, което ценя най-много в живота ни, ти си ми дал”, казва Мерил. На въпрос как балансира брака и кариерата си, казва: “Е, първото нещо е страхотен мъж. Това открих преди много години и съм късметлийка”.

Преди години Стрийп обясни, че тя и Дон се допълват взаимно като родители, наричайки го “доброто ченге”, а себе си

оприличава на “майка тигър”

По един или друг начин всичките им деца следват творчески пътища. Мейми, Грейс и Луиза са актьори и модели, дори се появяват заедно в кампании, докато Хенри е музикант. 

Мерил Стрийп през годините СНИМКИ: Инстаграм
Мерил Стрийп през годините СНИМКИ: Инстаграм

Дълго време Мерил и Дон живеят в Кънектикът с децата си, но преди 10 години, след като и четиримата им наследници напускат дома, двойката се връща в Ню Йорк. Семейството притежава и апартамент на последния етаж в квартал “Трибека” в Ню Йорк, който продава през 2020 г. за 15,8 милиона долара. По-късно същата година Мерил купува дом в Пасадена за 4 милиона долара.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене