Как телевизията на Берлускони събра и раздели Джорджа Мелони и мъжа й

Мелони и Джамбруно с дъщеря си преди миналогодишната Коледа

СНИМКА Фейсбук Джорджа Мелони

„Моята връзка с Андреа Джамбруно, която продължи близо десет години, приключва тук".Тези думи на италианския премиер Джорджа Мелони,написани в профила й в инстаграм сутринта на 20 октомври, подействаха като гръм от ясно небе за милиони жители на Апенините.

Въпреки че много от тях бяха гледали в предишните дни видеозаписите извън ефир на партньора на Мелони – Андреа Джамбруно, никой не очакваше толкова бърза „саморазправа" на майката на шестгодишната Джиневра с баща й. Водещият новинарско предаване по „Рете Куатро" на Берлускони журналист беше показан от сатиричното предаване „Стриша ла нотиция" по „Канале Чинкуе" на Берлускони в сексистки изказвания. Затова живеещата на семейни начала с него лидерка на партията „Италиански братя" не загуби и ден, за да се отърве от неудобния си мъж, автор на не един и два гафа по телевизията. Според мнозина Мелони действала светкавично бързо с превантивна цел – защото се страхувала от публикуването на още по-скандални записи извън ефир на бившия й мъж, които шефът на сатиричното предаване Антонио Ричи държал във „фризера си".

Според Пиер Силвио, син на покойния Силвио Берлускони, той не знаел какво точно съдържали записите. А в тях Джамбруно задява колежка, после говори за съществуването на „история" с друга, за която знаели всички в медийната компания „Медиасет", и дори кани журналистка да участва в тройка или четворка.

Любопитното в случая е обаче как в изгрева и залеза на историята между Джорджа Мелони и Андреа Джамбруно стои едно име – Берлускони, или фамилията собственик на телевизията, в чиито студия зад кулисите се запознават двамата. Десет години по-късно пак в същите телевизионни студия пък журналистът е записан извън ефир да прави неудобните си изказвания, а месеци по-късно те бяха публикувани от друг канал, пак собственост на Берлускони. В тези записи се вижда как мъжът на Мелони, с когото тя никога не сключва брак, се попипва и по интимните си части, обръщайки се към колежките си в студиото в моментите, когато е извън ефир. Камерите обаче записват и тези паузи.

Всичко всъщност започва през 2014 г. Авторът на предаването „Пета колона" по тв канал на Берлускони Андреа Джамбруно стои в студиото, докато там е и Мелони, която очаква участието си в него на живо. Идващата от тежък политически ден жена държи подадения й от асистентка банан, „защото ще припадне от глад", тъй като не е хапвала нищо през деня, а Андреа се притичва да го вземе от ръката й. „Оставаше само да видят Мелони в директно предаване с банан в ръката", обяснява после Джамбруно. В момента, в който той взема банана от Джорджа, погледите им се срещат. „Очите ни се срещнаха по странен начин, беше един миг",ще разкаже по-късно журналистът, който започва да ухажва бъдещия премиер.

Двамата започват връзка въпреки политическите си различия, както обяснява навремето лидерката на дясната партия „Италиански братя". „Партньорът ми е от левицата , но мисля, че на следващите избори ще гласува за мен. Дискутираме за гейовете, за проблеми от етичен характер, за легализирането на леките дроги. Не мислим по един и същи начин", разказва Мелони в едно интервю.

Когато обаче тя става премиер, Джамбруно на практика се превръща в „първи джентълмен". „Джорджа е известната, не аз. Аз съм господин Мелони и съм горд от това", ще разкаже Джамбруно в интервю за жълтия седмичник „Ки".

През 2016 г. се ражда Джиневра. Два месеца по-късно Мелони признава пред в."Република", че идването на дъщеря й на бял свят променя светогледа и виждането й за политиката. „Вече съм по-конкретна, няма повече извъртания, край на ненужните събрания, нямам време за губене, веднага опирам до същината на проблема, имам си приоритети". Андреа се превръща в големия й съюзник. „Той е фантастичен, присъства във всичко. Една седмица в месеца е в Милано, но когато е в Рим, работи вечер, така че се занимава много с Джиневра. Редуваме се и си помагаме. Чувствам се малко виновна за това, че не мога да подаря на Джиневра онази връзка, която имах със сестра ми Ариана", споделя Мелони.

Джамбруно пък разказва в интервю колко „е горд от онова, което е направила Джорджа в живота си.Ще разкажа на дъщеря ми колко ценна майка има и колко заслужава онова, което е постигнала в живота си".

Неотдавна обаче премиерът Мелони не успя да защити от лавината от критики партньора си, когато като водещ на предаването „Дневник от деня" се изказа по темата за изнасилването на жени. „Ако избягваш да се напиваш и да губиш съзнание, може би и няма да се озоваваш в определени ситуации, защото вълка ще го срещнеш винаги", отбеляза тогава Джамбруно.

„Моля ви да не искате от мен да коментирам онова, което казва един журналист по телевизията, защото не съм аз тази, която казва на журналиста, който упражнява професията си, какво да казва", коментира Мелони на пресконференция.

Двойката Джорджа–Андреа не стига до олтара въпреки десетте години „връзка",както я определи тя, въпреки общата дъщеря и въпреки категоричните позиции на лидерката на дясната партия по темата за традиционното семейство. Само дни преди раздялата им Джамбруно казва в интервю за списание „Ки", че ще го направят, когато им се прииска. „Или пък вече сме се оженили и не сме го казали на никого". В публикацията в инстаграм, с която Мелони сложи край на връзката си обаче тя написа, че „пътищата им са разделени вече от време".

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене