Журналисти от "24 часа" отличени в конкурса "Сърце и слово срещу наркотиците"

Георги Милков

Журналистите от "24 часа" Георги Милков и Тони Маскръчка бяха отличени в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците" на официална церемония в Благоевград. За 16-и пореден път Общинският съвет по наркотични вещества с подкрепата на посолството на Ирландия и община Благоевград връчи почетни грамоти на журналисти на регионално, национално и международно ниво за приноса им в борбата срещу наркотици. Наградите са в памет на ирландската журналистка Вероника Герин, която е убита по поръчка на наркодилър на Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества - 26 юни 1996 г.

Кметът на Благоевград Методи Байкушев и Н.Пр. Мартина Фийни - посланик на Ирландия в България връчиха отличията.

Традиционно на тазгодишния конкурс журналистите бяха номинирани в три категории - „Печатни издания", „Електронни медии" и „Документално кино".

Георги Милков бе отличен за статията си „Афганистан прави метамфетамин", а Тони Маскръчка за „Финал за още едно дело от спецпрокуратурата: човек на Виктор Русия с присъда за дрога". Вестниците "24 часа" и "168 часа" също получиха грамоти за адекватно отразяване на проблемите, свързани с наркотиците в регионално и национално ниво.

Тони Маскръчка
Тони Маскръчка
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
По-малко месо, по-малко сърдечни болести
Лиъм Пейн от One Direction загина
Демакиаж за чувствителна кожа
Жена, изнасилена от Пи Диди: Заплаши да нареже лицето ми с нож. Той е замесен в убийството на Тупак

Напишете дума/думи за търсене