Васил Найденов събира столичани в парка

Васил Найденов открива феста с голям концерт тази вечер.

Поредицата от концерти, спектакли и кино стартира днес и ще продължи до 18 септември

С голям концерт на легендата на българската музика Васил Найденов тази вечер се открива Sofia Summer Fest. Петото издание на събитието ще бъде както винаги под открито небе в Южен парк II (на поляната зад музея “Земята и хората”).

Поредицата културни прояви ще продължи до 18 август. На следващия ден обаче ще започне продължение на летния фестивал - Underground Edition, което ще върви на откритата сцена “Чистилището” и ще продължи до 18 септември.

След концерта на Васил Найденов, който със сигурност ще донесе много емоции на публиката, програмата на Sofia Summer Fest продължава с много театър, stand-up комедии, кино и разнообразни преживявания за най-малките.

Списъкът със заглавия в театралния афиш стартира утре със спектакъла по едноименния сериал “Ало, ало”. На следващия ден на сцената ще се съберат Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов, Деян Ангелов в постановката “От всички страни”. Преди това в съботната сутрин от 10 часа ще има и детска пиеса - “Червената шапчица”.

В неделната вечер, на 21 юли, публиката ще се забавлява с концерт-спектакъла “Бай Рок” по идея и текст на Филип Аврамов. Заедно с него пред публиката ще излязат Калин Вельов (барабани), Цветан Андреев (китара), Михаил Шишков (клавир) и Марияна Добрева-Велева (бас китара). А зрителите ще чуят изцяло авторски парчета и

фолклорни мотиви с рок аранжименти

В театралната програма на Sofia Summer Fest посетителите ще могат да видят още много от любимите си актьори в редица представления. Сред тях е и изключително популярното “Това не го казвай” с Теодора Духовникова и Захари Бахаров, за което билетите обикновено свършват с месеци напред. Ще се играят също “Жена ми се казва Борис”, “Баща ми се казва Мария”, “Игра за двама” с Александър Кадиев и София Бобчева, “Заклеваш ли се в децата?” с Весела Бабинова и Владимир Зомбори, “Горката Франция”, “Сватба със закъснител” и много други.

Концертите ще продължат с Керана, която ще посрещне рождения си ден на 28 юли заедно с групата си “Керана и космонавтите” на сцената на летния фестивал. Участието ѝ е за трета поредна година. За любителите на stand-up комедиите в програмата влизат шоутата “Златните момчета” с Капитана, Кючуков и Донски, както и “София срещу провинцията” на Inside Joke Stand Up.

И тази година Sofia Summer Fest отново ще има

специална програма за деца всеки уикенд

В нея най-малките посетители и техните родители ще могат да гледат куклени и игрални детски постановки всяка събота и неделя от 10,00 и от 11,30 ч.

В рамките на събитието това лято ще се състои и първото издание на “Фестивал за съвременно българско детско и младежко кино”. В програмата му са включени заглавия от актуалното българско детско и младежко кино с прожекции всяка събота и неделя от 16,00 ч, а входът е свободен за лица до 18 години.

Втората част на фестивала - Sofia Summer Fest Underground, която тръгва на 19 август, ще покаже още много концерти, театрални постановки, stand-up комедии и прожекции пак под открито небе. Програмата все още не е завършена, но със сигурност на сцената на “Чистилището” столичани и гостите на София ще могат да видят любими български певци, музиканти, актьори и комедианти.

Sofia Summer Fest се прави за пети път.
Sofia Summer Fest се прави за пети път.
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
По-малко месо, по-малко сърдечни болести
Лиъм Пейн от One Direction загина
Демакиаж за чувствителна кожа
Жена, изнасилена от Пи Диди: Заплаши да нареже лицето ми с нож. Той е замесен в убийството на Тупак

Напишете дума/думи за търсене