Джордж Клуни помага на Брад Пит да се измъкне от тежкия развод с Джоли

Джордж Клуни и Брад Пит на фестивала във Венеция
СНИМКИ: РОЙТЕРС

Двамата за малко да развалят приятелството си преди години, защото Анджелина не харесва Амал

Джордж Клуни и Брад Пит са не само добри екранни партньори, но и страхотни приятели. Премиерата на последния им общ филм “Вълци единаци” на фестивала във Венеция предизвика истински фурор сред публиката и присъстващите журналисти.

Двамата се смееха и танцуваха на червения килим в присъствието на любимите си жени, като последното бе особено важно, тъй като за първи път 60-годишният Пит афишира връзката си с Инес де Рамон. При това го направи на същото място, на което само преди два дни мина бившата му съпруга Анджелина Джоли.

Макар двамата да са разделени от осем години, все още спорят за попечителство върху най-малките си деца – 16-годишните близнаци Вивиан и Нокс. И това не е само битка в съдебната зала, а ожесточено съревнование да покажат, че са здраво стъпили на краката си след разпадането на Бранджелина, както навремето медиите наричаха любовната им история. То преминава през поддържане на перфектен публичен образ и дори през прецизно подбиране на професионални ангажименти, което никак не е лесно, когато става въпрос за толкова големи холивудски звезди. Наскоро

Джоли призна, че би живяла в Камбоджа, но стои в САЩ заради развода

Програмата на фестивала във Венеция пък трябваше да бъде направена така, че двамата да не се засекат на червения килим и всеки да има достатъчно време за представяне. Първа на него стъпи Анджелина за премиерата на филма “Мария”. В лентата актрисата влиза в образа на оперната прима Мария Калас. И макар да не изневери нито на майсторската си игра пред камера, нито на елегантната си визия по време на фестивалните събития, повечето медийни публикации бяха за евентуалния нов мъж в живота ѝ, а също и че е много отслабнала. 49-годишната Джоли бе забелязана да излиза от хотел с 40-годишния британски рапър Акала, което веднага породи слухове за любовна връзка. Близки до актрисата източници обаче побързаха да ги опровергаят, казвайки, че между двамата съществува само добро приятелство. “Всички тук знаят, че бях ужасно нервна при създаването на филма. Прекарах почти седем месеца в уроци по пеене, защото, когато работиш с Пабло Лараин, не може да правиш нищо наполовина”, обясни Джоли на пресконференция във Венеция.

Явно обаче старанието си е струвало, тъй като филмът е селектиран за състезателната програма на фестивала, докато този на бившия ѝ съпруг е извън нея.

Пит заедно с новата си приятелка Инес де Рамон
Пит заедно с новата си приятелка Инес де Рамон

“Вълци единаци” даже ще се върти в кината само за една седмица, след което на 27 септември ще бъде пуснат в стрийминг платформата на “Епъл”. Филмовата критика не е много ласкава към него. Някои даже твърдят, че

само добрата игра на двамата носители на “Оскар” го спасява от голям провал

Показали го и 4-минутните учтиви аплодисменти след премиерата му във Венеция, докато лентата с Джоли получила двойно по-дълги и искрени.

Клуни и Пит обаче, изглежда, не се трогват много от това, а гледат на “Вълци единаци” като на нов период в живота си. Дори още преди премиерата му бе съобщено, че ще се снима и продължение.

“Хубаво е да работиш с някого, когото познаваш добре”, каза Клуни по време на съвместно интервю с Пит за списание GQ. Звездите надълго разказаха в него за своето дългогодишно приятелство. Как се проверяват взаимно, когато нещата станат неудобни или сложни за някого. “Минали сме през толкова много обрати и завои заедно и знам, че той ми пази гърба, както и аз неговия”, призна Пит.

И двамата обаче умело избегнаха един момент, за който отдавна се говори, че е охладил отношенията им за дълго време. Когато Джордж Клуни тръгва да се жени за известната адвокатка Амал Аламудин преди 10 години, приятелят му не е сред присъстващите, въпреки че майката на младоженеца даже спряга Пит за кум на сина си няколко дни по-рано. Изненадата е голяма. Близки до Пит пускат съобщение, че той не е на сватбата във Венеция, защото е зает със снимки на филм в Малта. Запознати обаче твърдят, че истинската причина е тогавашната му съпруга Анджелина Джоли. Тя не харесва Амал, даже я смята за своя конкуренция по отношение на благотворителна дейност за защита на човешките права по света. Това охлажда отношенията между приятелите, които се запознават през 1991 г. на кастинг за телевизионен филм.

Сегашната спътница в живота на Пит няма подобни амбиции. 31-годишната Инес де Рамон е дизайнер на бижута. Освен това е била омъжена вече за актьор от Холивуд и се предполага, че знае колко висока може да бъде цената на славата за личните отношения. Бракът ѝ с Пол Уесли продължава по-малко от три години. Месеци след като приключва, тя за първи път е снимана с Пит на концерт на Боно. Тогава обаче е представена като част от екипа на актьора, тъй като бракоразводното му дело с Джоли е в разгара си. Твърди се, че миналата година

Инес де Рамон се пренася да живее при своя любим,

но на него му трябва още дълго време, за да се отърси от предишния си брак и да я представи на света като своя половинка. Присъствието на Клуни и Амал във Венеция е било необходимият стимул, за да го направи напълно спокойно дори на място, на което Джоли ярко е блестяла преди два дни.

Актьорите върнали част от хонорара за “Вълци единаци”

Новото екранно събиране на Джордж Клуни и Брад Пит предизвика много вълнения, включително около парите, срещу които са се съгласили да снимат “Вълци единаци”. Твърди се, че бюджетът е бил 200 млн. долара, което го прави най-скъпия филм, създаван за стрийминг платформа. “Ню Йорк таймс” писа, че всеки от двамата актьори е получил по 35 млн. долара, за да участва в екшън комедията на Джон Уотс, познат със създаването на трите части на “Спайдърмен”.

“Това беше интересна статия и какъвто и да беше нейният източник, трябва да кажа, че възнагражденията ни са милиони и милиони по-малко от съобщените. И аз го казвам, защото смятам, че е лошо за нашата индустрия, ако хората смятат, че това е стандартно заплащане. Подобни пари биха направили снимането на филми невъзможно”, опроверга Клуни.

Той обясни, че с Пит даже са върнали част от хонорара си, след като искането им филмът да бъде показан първо на голям екран не е успяло да се реализира много добре. По думите му “Вълци единаци” ще бъде пуснат само по няколкостотин кина в САЩ, и то за една седмица, преди да тръгне по “Епъл”.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене