Google пуска мобилен телефон

С този необичаен стратегически ход компанията заобикаля операторите на безжични мрежи, предлагащи подобни устройства за сърфиране в мрежата, слушане на музика и работа със снимки, пише 24chasa.bg, цитирайки в. "Уолстрийт джърнъл".

Телефонът ще се нарича Nexus One и ще е разработка на базирания в Тайван производител на смартфони HTC - четвърти по големина в света в този сегмент.

Ще се използва операционната система Android, която бе избрана и за новите модели на "Моторола" и "Сони Ериксон". Nexus One ще се продава онлайн, но мобилните телефонни услуги ще трябва да се купуват отделно.

Официалният дебют на митичния "гугълфон" е планиран за януари. Ходът изглежда като предизвикателство на най-добрата търсачка в интернет към операторите на безжични мрежи от типа на "Спринт" или "Верайзън", както и към производители на смартфони от ранга на "Епъл". Досега "Гугъл" не беше прочута с онлайн продажби на устройства.

Според Кори О'Брайън от маркетингова агенция в Сан Франциско сензационният нов телефон ще представлява нещо като "iPhone + малко допълнителен екран и скрол-колело. Хубав сензорен екран и Android." Засега данните не са официално потвърдени от Google.

Още интересни новини на www.24chasa.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене