Как да се храним през 2010

Известен американски диетолог и лекар дава ценни съвети как да се храним през 2010, за да съхраним здравето и красотата си. И така, кои са продуктите, на които трябва да отдаваме предпочитанията си през новата година.

Доктор Зорба Пастер твърди, че тази година трябва да минем на средиземноморска диета. Което означава големи количества свежи плодове и зеленчуци, риба и морски дарове. Задължително е да включите в режима си също зехтин и орехи. Необходимо е да сведете до минимум кансумацията на тлъсти меса и захарни изделяи.

Това меню ще ви помогне да съхраните красотата и здравия вид на кожата, косата и ноктите си. Спазването на съветите гарантира намален риск от депресия и мрачни настроения. Съществен бонус е и превенцията срещу високо кръвно налягане, сърдечни заболявания и онкологични заболявания.

Пастер препоръчва още да се приемат мултивитамини, да се прекарва дълго време на открито и да не се пропуска ваканцията на море. Всичо това ще укрепи имунитета и ще ви помогне да се предапазите от сезонни заболявания като грип и простуда.

Лекарят дава съвети не само относно храненето, но и за цялостния начин на живот. Най-важното спред него е да бъдете социално и физически активни, което означава по-малко време пред компютъра и телевизора и повече забавления с приятели.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Клинтън поздравява Цецо Елвиса, че поддържа легендата за Краля на рока
По-малко месо, по-малко сърдечни болести
Лиъм Пейн от One Direction загина
Демакиаж за чувствителна кожа

Напишете дума/думи за търсене