Кой готви:
С днешната рецепта от Теди Кацарова започва седмица на десертите в "Гастрогуру". През следващите дни ще ви показваме само вкусни торти, кремове и сладкиши.
А какви други десерти умее да прави певицата, може да разберете от новата книга "От двете страни на съвършената храна" на издателство "Труд".
Продутки:
1 опаковка маскарпоне от 500 г, 5 яйца, щипка сол, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. силно кафе, черен шоколад, по желание - 2-3 с.л. коняк или ванилия на прах
Начин на приготвяне:
Отделяме белтъците от жълтъците. Жълтъците разбиваме със захарта, докато се получи пяна. Добавяме постепенно маскарпонето, като бием внимателно с миксера.
Разбиваме отделно белтъците с щипката сол на твърд сняг. Объркваме внимателно двете смеси, докато получим една хомогенна.
Потапяме бишкотите в задължително изстиналото кафе, (в него може да добавите коняка или ванилията).
Редим в продълговата дълбока порцеланова чиния или друг подходящ съд по следния начин: нанасяме тънък слой от крема най-отдолу, върху него нареждаме потопените в кафе бишкоти, след това слагаме нов ред крем, нов ред бишкоти и повтаряме, докато свършат.
Поръсваме десерта обилно с настърган черен шоколад и какао.
Коментари (0)
Вашият коментар