Български дизайнер в EcoChic Geneva Fashion

На 29 януари 2010 на една изключително нестандартна пресконференция, която дадоха Expose Models, беше обявено, че България е част от световния еко моден бизнес, с участието си и високата оценка, която получи Евгени Петков и неговата уникална булчинска рокля на EcoChic Geneva Fashion Show.

Талантливият дизайнер, който беше най-млад сред своите колеги, получи призът „избор на публиката за най-добър хот-котюр тоалет". Евгени Петков е единственият български дизайнер, който получи покана за престижния форум и се качи на една сцена със супер известни имена като Рик Оуенс и Даян фон Фюстенберг.

Булчинската рокля е специално изработена за женевския форум и е изцяло изпълнена от еко материи и еко технологии до последния си детайл. Моделът й е вдъхновен от българския фолклор и е изцяло изработен от екологичен памук, натурална вълна, лен и дантела, ръкавите са изпълнени от автентично тъкано сукно на повече от 70 години, а коланът е над 100 годишно автентично бижу. Пафтата е ръчно кована с инкрустиран седеф. Роклята е била реализирана за три месеца, като за изплитането и изработката на роклята са взели участието и майката и бабата на дизайнера.

За представянето на уникалният тоалет, агенция Expose Models избра да изпрати Юлия Юревич. Професионалният модел бе оценена изключително високо и беше избрана да дефилира и с тоалет на най-известната дизайнерка участвала във форума Даян фон Фюстенберг.

Диана Великова (Expose Model) и Евгени Петков
Диана Великова (Expose Model) и Евгени Петков
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
По-малко месо, по-малко сърдечни болести
Лиъм Пейн от One Direction загина
Демакиаж за чувствителна кожа
Жена, изнасилена от Пи Диди: Заплаши да нареже лицето ми с нож. Той е замесен в убийството на Тупак

Напишете дума/думи за търсене