Китайските клечки вредни за здравето

Лекарите предупреждават, че клечките за китайска храна съвсем не са безопасни. Оказва се, че използването им може да доведе до сериозни заболявания.

Според докторите честото използване на китайски клечки увеличава риска от развитие на астма и други заболявания на дихателните пътища. Причината е, че при производството им се използва сяра, водород и парафин. При контакт с влага те стават по-концентрирани и биха могли да предизвикат пристъп на астма.

По данни на проучването 80% от клечките са необезопасени. Освен това, еколозите също са възмутени - тъй като за изработването на китайските прибори за хранене ежегодно се отсичат 25 млн. дървета.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Пари Сен Жермен ще плати на Мбапе 55 милиона евро
Лусил Бол – царицата на комедията, която проправи път за жените в шоубизнеса
Ефикасен домашен сироп при кашлица
В България най-младата баба е на 28 години, а най-младата майка – на 11
Защо Виктория Бекъм и Меган Маркъл вече не си говорят

Напишете дума/думи за търсене