Излиза, че здравословното хранене не винаги е полезно за здравето. Какви опасности крият прехвалените от лекарите свежи плодове и зеленчуци?
На първо място, в опасност е храносмилателната система - на повърхността на пресните плодове и зеленчуци има много бактерии, които, ако попаднат в организма, могат да предизвикат нарушение на храносмилането. Разбира се, този проблем отпада, ако ги измивате внимателно преди консумация, а листните зеленчуци накисвате във вода поне за половин час.
Зеленчуци като доматите и патладжаните могат да съдържат токсини, които предизвикват алергия. А някои сортове зеле нарушават дейността на щитовидната жлеза и обмяната на йод в организма.
Може да се споменат отрицателни черти и за плодовете. Сливите и портокалите не са подходящи за хората, които имат непоносимост към фруктоза.
Коментари (0)
Вашият коментар