Джаз певицата Хилда Казасян е дъщеря на диригента Вили Казасян. Завършила е консерватория, специалност “ударни инструменти”. Омъжена е, има дъщеря Надежда-Мари. Наскоро певицата отвори нов ресторант с арменска кухня “Гоар” (“Диамант”). Хилда представя пред "24 часа" рецепта как да приготвим вкусния десерт “ашуре”.
ПРОДУКТИ
за 10 порции:
500 г жито, 750 г захар, 100 г бели стафиди, 100 г тъмни стафиди, 2 зелени ябълки, 100 мл розова вода, 350 г белени бадеми, канела на пръчици
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Варим житото малко повече, след което го сваляме от котлона. Изцеждаме водата. Слагаме го в отделен съд и го смесваме с останалите продукти. Слагаме в специални чашки, а отгоре поръсваме с канела и украсяваме според предпочитанията. Хилда препоръчва десертът да се яде, след като престои 24 часа.
Коментари (0)
Вашият коментар