Хилда Казасян представя "ашуре"

Джаз певицата Хилда Казасян е дъщеря на диригента Вили Казасян. Завършила е консерватория, специалност “ударни инструменти”. Омъжена е, има дъщеря Надежда-Мари. Наскоро певицата отвори нов ресторант с арменска кухня “Гоар” (“Диамант”). Хилда представя пред "24 часа" рецепта как да приготвим вкусния десерт “ашуре”.

ПРОДУКТИ

за 10 порции:

500 г жито, 750 г захар, 100 г бели стафиди, 100 г тъмни стафиди, 2 зелени ябълки, 100 мл розова вода, 350 г белени бадеми, канела на пръчици

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Варим житото малко повече, след което го сваляме от котлона. Изцеждаме водата. Слагаме го в отделен съд и го смесваме с останалите продукти. Слагаме в специални чашки, а отгоре поръсваме с канела и украсяваме според предпочитанията. Хилда препоръчва десертът да се яде, след като престои 24 часа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Пълнозърнести мъфини със семена
На море и планина в Черна гора
Благо Джизъса: Във Ванга е дяволът
Физическата издръжливост намалява риска от развитие на деменция
6 признака, че сте в правилната връзка

Напишете дума/думи за търсене