Попфолк звездата Тони Стораро: Гюлджан и Фики много се ревнуват

Тони е обичан от всички

Не се чувствам дядо, Фикрет се беше родил, а аз три години
лъжех, че съм ерген


Попфолк легендата Тони Стораро е роден на 2 август 1976 г. в Шумен. Израства в семейство на музиканти и съвсем естествено от малък започва да проявява своите заложби в тази сфера. От дете свири на акордеон и пиано, а впоследствие се ориентира към пеенето. Започва да се изявява по заведения и различни тържества още на 14-годишна възраст. Дълго време пее в таверни, което разпалва огромната му любов към гръцката музика. Наричат го Българския Василис Карас заради ненадминатия му глас.

Лили АНГЕЛОВА

- Тони, направи сватба за чудо и приказ на сина си Фики. Охарчи ли се за нея?
- Пищна сватба направихме, но без пари. Всичко става с приятели, с колеги. Аз нищо не платих за музиката. Дадох само за порциите на гостите и това беше. Всички музиканти дойдоха без пари. Ние не сме милионери, както се пише, а с НАП мога да се похваля, че нямам взаимоотношения, освен че си плащам данъците, дори съм ги възпял в една моя песен (смее се).

Фики и Гюлджан вдигнаха сватба за чудо и приказ
Фики и Гюлджан вдигнаха сватба за чудо и приказ


- Спомняш ли си първия си хонорар и какво си купи с него?


- Да. Беше през 1989 г. Аз бях малък. Тогава съгражданите ни от турски произход се изселваха в Турция и вече не им трябваха българските пари. Средната заплата по това време беше 160 лв., а аз взех толкова пари бакшиш от една сватба. С тях си купих колело, балканче, и някакви други по-дребни неща.


- Жениш се едва на 18 години. Никога ли не си изневерявал на жена си?


- С моята съпруга тръгнахме от нулата - от едната вилица и лъжица. Като дойдох в София, продуцентите ми казаха, че ще имам по-малко фенки, ако те знаят, че съм женен. Предложиха да крием този факт. И три години аз крих, че имам жена до себе си. А Фики вече се беше родил. Жена ми тогава много се разстрои, но в името на кариерата го преглътна... Вече съм на 40 години и никога не съм имал проблеми в семейството. Винаги съм бил коректен с тях. Жена ми е била на първо място. Щом съм успял да задържа семейството, значи съм си свършил добре работата.


- Сега, след като синът ти се ожени, няма ли и неговите фенки да станат по-малко?


- Аааа, едва ли. Сега е различно. Все едно Роналдо, който е най-обичан от жените, след като има вече деца и семейство, да го забравят! Няма такова нещо, важното е да си вършиш работата. После има и друго - ревността сега на младите е по-голяма от преди, когато ние с жена ми тръгнахме. Съпругата ми беше много търпелива. В началото на кариерата ми все ме нямаше вкъщи. Имаше и периоди, когато със съпругата ми сме били пред раздяла, преживели сме и трудни периоди. Но ги минахме, защото много се обичаме. Гледам сега Гюлджан и Фики, и те много се обичат, но и много се ревнуват, от нищото, както се казва. Но и това ще мине.


- Добра свекърва ли е съпругата ви?


- Ние не им се бъркаме на младите. Дали е добра свекърва, Гюлджан трябва да питате. Стараем се да не досаждаме.


- А как реагира Валя на хилядите клюки, че си спал с колежки и фенки?


- В самото начало много й беше трудно, но сега вече не вярва на подобни "новини". Но Валя е герой. Тя никога не е излизала вечер без мен. Идеални мъже няма, но идеални жени има и тя е такава.

Стораро смята съпругата си за идеална
Стораро смята съпругата си за идеална


- А с Азис били ли сте любовници?


- Хахаха, глупости. Навремето се говореше, че Азис бил влюбен в мен и носил в паспорта си моя снимка (смее се). Той имаше един пиков момент, някъде около 2003 г., когато навсякъде звучеше негова музика. Не искаше да излиза на улицата, искаше да избяга от всички, не приемаше ангажименти, защото човек изперква понякога. Дойде в моята квартира в Несебър, тогава работех в една местна кръчма. Оставихме Фики и Азис да спят на леглото, а аз и жената спахме няколко нощи на пода. Тези неща не се забравят. Приятели сме, и то много, много добри.


- Кога ти е било най-трудно?


- През 2010 г., заради живота, който водех - много пури, цигарен дим, недоспиване, не си пазех гласа, изведнъж останах без глас. Ходих при много лекари в България. Всички твърдяха, че се налага операция, при която има 30% риск от неуспех. Колебаех се какво да правя. Никой не разбра от колегите, защото не показах шест месеца, че имам проблем. Ходих по участия и пеех на плейбек. Хората ми ръкопляскат, радват се, а аз се обръщам и плача. Не заслужавах аплодисментите. После си казах - край. Спрях. И отидох в Солун при най-добрия лекар. Човекът ме оперира и ми каза - "Каквото искаш прави, само никога повече не пуши". И седем години не съм и пробвал. След операцията само пишех и се молих на Господ да ми даде отново шанс да пея. Беше ужасно - човекът глас във фолка остана без глас. После полека-лека почнах.


- Скоро ще си имате внуче, ще го кръстят на теб.


- Ооо, да, макар че още не се чувствам дядо. Много е хубаво да не е голяма възрастта с детето ти, защото с Фики си говорим като приятели, за жени, за песни. Обаче пък на 40 да ти викат "дядо", страшничко е някак... Млад съм си. Но пък по-голяма от тази радост няма. Ето сега и малкият син и той иска да става певец. Той сам си го избра. Мога да му помогна, но дали ще стане като звезда като Фики, Божа работа. Хората те правят успял, като харесват музиката ти. Като излезеш на сцената, трябва да я пълниш. Иначе си избери друга професия.


- Знаеш ли, че вече две деца у нас са кръстени Издислав.
- Чувал съм, да. Но за песента да кажа - аз съм 50% виновен Фики да запише тази песен, и то на английски. Имахме и български текст, но композиторът ни каза, че на английски звучи по-добре. Тя е майсторски изпята, "Ку-ку бенд" са големи професионалисти, щом те харесаха песента, значи е добра. Сега, Фики как я е изпял, това е друг въпрос. Но защо беше цялото това хейтване, вместо да се подкрепи един млад мъж, който иска да е различен? На един македонец или грък защо никой не се подиграва, като пее на друг език, а? Защо да му счупваш хатъра на момчето? Много ми се иска народът да гледа малко по-позитивно на нещата и да спре с негативното. То само ни убива.


- Но Фики продължава да е звезда въпреки критиката.
- Така е. Ето сега последната песен, която посветихме на Гюлджан, тя е арменска любовна песен. Вече има 3 млн. харесвания, при това клип не сме записвали. Хората я харесват. Това ни предстои. А пък аз ще пусна съвсем скоро и дуета си със Сашо Роман - една емблема в нашата музика, най-големият.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вики Терзийска отглежда салвия и розмарин в дома си
Христо Пъдев: Няма подготовка за това да си баща
НЛО над България? (Снимки)
Гала, бабата на Лора: Огромно щастие, а тежи само 2,920! (Обзор)
Димитър Бербатов по ханбок в Сеул (Снимки)

Напишете дума/думи за търсене